Achiziția făcută de Slovacia ajunge la 1,6 miliarde de euro.
„Guvernul a aprobat un proiect istoric pentru forţele armate”, a scris Jaroslav Nad pe pagina sa oficială de Facebook.

„Vom spori capacităţile de apărare ale Slovaciei şi ne vom îndeplini angajamentele faţă de NATO de a construi o brigadă mecanizată”, a mai spus el.

Citeste si: Ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Biden interzice accesul navelor sub pavilion rusesc sau deţinute de companii ruseşti în porturile SUA

Slovacia a contactat 33 de țări, însă a primit răspuns din partea Ungariei.
În 2018, Slovacia a semnat un contract pentru 14 avioane de luptă F-16. Livrările urmează să înceapă în 2024.

Totodată, guvernul slovac a aprobat marţi aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, dând undă verde preşedintei Zuzana Caputova să semneze protocoalele corespunzătoare.

800 de milioane de dolari valorează este ajutorul militar oferit Ucrainei

Preşedintele american Joe Biden anunţă încă 800 de milioane de dolari ajutor militar, pentru a ajuta şi mai mult Ucraina dîn lupta cu Rusia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„  Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deţinută sau operată de interese ruse nu va avea voie să intre în porturile Statelor Unite  ”, a mai afirmat Biden.

„Transmitem la timp informaţii Ucrainei pentru a se apăra”

„  Anunţ un alt pachet în valoare 800 de milioane de dolari pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice.

Citeste si: Lovitura pentru romanii plecati in strainatate! Se modifica granitele Romaniei. Cum vom fi afectati de schimbare

E un alt tip de teren, necesită arme pentru a avea eficienţă maximă.

Am trimis arme cu o viteză record Ucrainei(...) 15 milioane de gloanţe şi obuze, 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis în luptă."

Citeste si: 100 de zile de război în Ucraina. Câte orașe a reușit armata rusă să cucerească

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si