Au trecut deja câteva zile de când a izbucnit scandalul monstru de la SNSPA, în mijlocul căruia se află Alfred Bulai, profesor și sociolog.

După ce mai multe studente l-au acuzat pe cadrul didactic de hărțuire sexuală, Reprezentanții Facultății de Științe Politice au postat un punct de vedere pe site-ul instituției de învățământ.

Citește și: VIDEO Cazul Bulai și mișcarea studentelor abuzate. Specialiștii spun că profesorul ar fi suferit de "Sindromul lui Dumnezeu"

scandal bulai, snspa, studente abuate

Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA: „Auzeam doar zvonuri. Nu am primit plângeri”

În răspunsul publicat pe site-ul facultății, reprezentanții instituției de învățământ au specificat că nu au primit plângeri înainte de acest scandal cu privire la abuzul de care este acuzat Bulai și că nu au știut ce au îndurat studentele care au vorbit public despre comportamentul deviant al sociologului. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

De asemenea, facultatea precizează că juridic, pe doar baza zvonurilor, cadrul didactic nu ar fi putut fi sancționat. 

„Reacția a întârziat nepermis de mult. Rigorile comunicării în contextul anchetelor aflate în desfășurare ne-au limitat într-o oarecare măsură posibilitatea de a ne exprima.(...)

Ne simțim datori să oferim niște răspunsuri clare cu privire la afirmația prea frecventă că „toata lumea știa”. Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai din cadrul cursurilor. În rest, auzeam doar zvonuri. Nu am primit plângeri. Ceea ce “știam” nu este ceea ce am aflat cu indignare și dezgust din reportajul Snoop.ro. Amploarea și gravitatea situației, așa cum este detaliată de supraviețuitoarele abuzurilor reclamate depășește orice imaginație.
La nivel instituțional, din punct de vedere juridic, exclusiv pe baza zvonurilor, nu se poate sancționa o persoana acuzată. Dar acest argument nu este o scuză. Întotdeauna se poate face mai mult. Nu avem, individual, putere să cenzurăm comportamentul unui coleg, dar ceea ce vom face de acum înainte, ca echipă și ca instituție ne definește mai mult decât ceea nu am făcut până acum.

Nu putem vorbi în numele tuturor cadrelor didactice care predau sau au predat în trecut la această facultate, însă trebuie să ne asumăm că împărtășim un set de valori comune și că trebuie să acționăm în spiritul lor, cu măsuri care să garanteze prevenirea și combaterea oricărei forme de abuz.

Cazurile relatate în presă sunt strâns legate de derapajele sexiste din societate, iar discriminarea de gen și hărțuirea sexuală au nevoie de răspunsuri sistemice. Prioritatea noastră actuală este să contribuim la îmbunătățirea culturii instituționale din Facultate și Universitate cu norme, proceduri și punți de încredere pentru a preveni orice formă de hărțuire”, se arată în reacția Facultății de Științe Politice.

Facultatea spune că în acest moment lucrează la elaborarea unei strategii instituționale speciale de prevenire a hărțuirii și a oricărei forme de abuz; instituționalizarea unor activități concrete de prevenire prin programe de formare la nivelul facultăților și la realizarea unei analize riguroase care să fundamenteze toate măsurile necesare pe care le putem adopta în FSP pentru a garanta sub toate aspectele un mediu sigur, bazat pe respect reciproc.

După ce studentele au vorbit public despre abuzurile suferite, facultatea de Științe Politice a cerut suspendarea lui Bulai.

„Chiar dacă procedurile administrative sunt îndelungate, respectarea pașilor legali este necesară până la emiterea unei decizii. Totuși, am vrea să subliniem faptul că în decursul acestei săptămâni, s-au parcurs pași importanți în remedierea problemei:

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Probleme de sănătate pentru Angela Rusu. Ce a pățit și cum se simte acum artista- radioimpuls.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Sedința de Consiliu a Facultății  prin care s-a solicitat Rectorului suspendarea lui Alfred Bulai din toate activitățile academice și sesizarea Comisiei de etică;  Întrunirea Senatului SNSPA care a validat suspendarea lui Alfred Bulai din toate funcțiile pe care le ocupă;  Prima ședință a Comisiei de etică în vederea analizării cazului și o întâlnire a conducerii Universității cu reprezentanții studenților pentru discutarea îmbunătățirii procedurilor instituționale.

Sperăm să reconstruim împreună încrederea într-o comunitate academică sigură și inclusivă. Vă asigurăm că vom face tot ce depinde de noi pentru a concretiza viziunea noastră comună”, a fost mesajul postat pe site-ul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA.

Citește și: VIDEO Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală. Mărturiile șocante ale studentelor, traumatizate de propunerile profesorului "Te dezbraci?"

scandal bulai, snspa, studente abuate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si