Șocant: 50 de medici au decedat într-o singură zi din cauza neodihnei
Cincizeci de medici indieni au decedat într-o singură zi, deoarece majoritatea muncesc câte 48 de ore fără odihnă și nici nu au timp să își administreze vaccinul anti-coronavirus.
În India, datorită crizei provocate de valul doi al coronavirusului, au murit în doar 24 de ore, 50 de medici care se luptau pentru viețile cetățenilor indieni. Cel mai tânăr dintre aceştia avea doar 26 de ani şi s-a prăbuşit la doar câteva ore după ce a fost testat pozitiv, deşi nu avea mari simptome şi nici comorbidităţi.
Aceste morţi duc totalul deceselor în rândul doctorilor indieni la peste 1.000, de la începutul pandemiei.
Numărul este însă considerat a fi mai mare, întrucât IMA ţine evidenţa a doar 350.000 de membri, în timp ce India are peste 1,2 milioane de doctori, conform New Delhi TV.
Mujahid avea simptome mici, precum durere în gât, şi a fost testat pozitiv cu un test antigen la spital. Într-un caz rar de progresie rapidă, Mujahid s-a prăbuşit şi a murit din cauza sângerărilor intracraniene. Era nevaccinat.
"Este şocant. Nu avea nicio comorbiditate. Părinţii lui ne-au spus de asemenea că nu a avut probleme de sănătate. Nu înţelegem cum a putut să se întâmple aşa ceva. Nu era vaccinat.
Mulţi dintre colegi nu suntem. Procedura de vaccinare în timp ce suntem în prima linie este greoaie. Trebuie să ne informăm superiorii şi să obţinem semnătura lor. El urma să se vaccineze zilele următoare", a povestit un coleg.
Doar 3% din medicii decedați în India erau vaccinați
Potrivit informațiilor oferite de către Asociaţia Medicilor din India, din cei 244 de doctori care şi-au pierdut viaţa în al doilea val, doar 3 la sută erau vaccinaţi. La cinci luni de la debutul campaniei de vaccinare în India, doar 66% din muncitorii din sănătate au fost vaccinaţi complet. IMA a anunţat că face tot posibilul să încurajeze doctorii să îşi facă vaccinul.
"Trebuie subliniat şi faptul că doctorii sunt depăşiţi numeric şi epuizaţi de muncă. Uneori lucrează şi 48 de ore fără odihnă. Asta se adaugă încărcăturii virale şi în cele din urmă organismul lor cedează infecţiei. Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a mări forţa de muncă", a precizat Dr. Jayesh Lele, secretar general al IMA.