Un bărbat din Satu Mare a avut parte de o surpriză neplăcută, chiar înainte de sărbători! După ce și-a cumpărat o pungă de praline de la un supermarket, acesta a vrut să le și guste.

Bărbatul a sunat imediat la Protecția Consumatorului pentru a face verificări

Când a deschis una dintre praline, acesta a rămas șocat! Chiar din interiorul bomboanei a ieșit un vierme.

Imediat sătmăreanul a sesizat Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor pentru a putea fi luate niște măsuri în acest caz.

Praline viermi Satu Mare

Un sătmărean a găsit un vierme în pralină.

[Sursa foto: portalsm.ro]

Citește și: Exclusiv! Cât de important este Crăciunul pentru Medeea Marinescu. Marea actriță a povestit despre cele mai frumoase trăiri de sărbători: ”Eram fericiți”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Consumatorii sunt încurajați să fie vigilenți și să verifice cu atenție produsele alimentare achiziționate în perioada sărbătorilor, și nu numai. 

Sfaturi din partea medicilor de sărbători

Specialiștii recomandă tuturor să se prezinte de urgență la spital dacă au simptome digestive precum greaţă, vărsături, dureri abdominale, tulburări de tranzit, febră sau frisoane. Totodată, ei sfătuiesc să nu se exagereze cu mâncarea de sărbători și să respecte câteva reguli simple.

”Nu daţi startul la mese copioase chiar de la 12 noaptea. Aşteptaţi măcar până dimineaţă sau mai bine până la orele prânzului. Alimentele trebuie introduse treptat. Puteţi începe o salată de crudităţi, asociată unei garnituri de legume făcute la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. Cei care au postit trebuie să reia cu prudenţă alimentaţia normală începând cu brânzeturi, legume, fructe şi carne de pasăre, urmate de cantităţi mici de ciorbă şi friptură.

Fiecare masă trebuie să conţină un singur aliment „concentrat”. Consideraţi „concentrat” tot ce nu e fruct sau legumă, aşa că friptura, sarmalele se vor consuma separat, nefiind recomandate nici măcar amestecurile de friptură cu ouă sau al cărnii de porc cu cartofii şi nici consumul de dulciuri sau fructe imediat după masă”, a explicat medicul de la UPU Iași, Tudor Ciuhodaru.

Sfaturi alimentație Crăciun

Tudor Ciohadaru a oferit sfaturi pentru alimentația de sărbători.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Exclusiv! Tradițiile și obiceiurile de Crăciun din toate colțurile țării. Ce semnifică bunătățile puse pe masă de sărbători?

Totodată, acesta a spus că trebuie făcută o pauză de cel puţin jumătate de oră între felurile de mâncare pentru a evita atât senzația de suprasaturaţie cât şi sindroamele dispeptice. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si