Liderii acestei grupări sunt acuzați de trafic cu imigranți, trafic de persoane în scopul exploatării în muncă, fraudă cu documente, fraudarea sistemului de beneficii sociale și spălare de bani.

Ancheta privind rețeaua criminală a început în 2018, când ofițerii din Franța au interceptat o dubă care transporta zece imigranți. Aceștia erau cetățeni moldoveni și unii dintre ei aveau cărți de identitate românești contrafăcute, scrie Europol.

Cel care conduce gruparea este un român

Grupul infracțional, organizat de un cetățean român care locuia în Franța, a făcut contrabandă cu cel puțin 40 de cetățeni moldoveni pentru a-i exploata pe șantiere din Franța.

Citeste si: Preotul fugar care a primit 9 ani de închisoare, mesaj LIVE pe YouTube. "Nouă ani e cam mult, un criminal a primit 6 ani"

de descinderi făcute simultan

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Membrii rețelei le ofereau imigranților cărți de identitate și permise de conducere românești contrafăcute, păstrând în același timp pașapoartele reale ale persoanelor drept garanție. Majoritatea victimelor aveau un nivel scăzut de educație și, prin urmare, erau vulnerabile la exploatare. Aceștia lucrau 55 de ore pe săptămână pentru 60 de euro pe zi. Companiile mari de construcții și renovări au fost, de asemenea, implicate în schema criminală.

Descinderi făcute simultan în Franța, România și Republica Moldova

Această activitate a fost extrem de profitabilă pentru gruparea infracțională, profiturile ilegale fiind estimate la aproape 14 milioane de euro. Suspecții au spălat activele infracționale prin intermediul a opt companii, multe dintre ele cu sediul în Franța.

Citeste si: Crimă îngrozitoare! O studentă a fost torturată și apoi ucisă. Cine este criminalul?

În total, 51 de descinderi au fost făcute simultan în Franța, România și Republica Moldova: 17 în Franța, 14 în România și 20 în Moldova. Anchetatorii au arestat în total 38 de persoane (28 în Franța, 3 în România și 7 în Moldova), și au sechestrat numeroase mașini de lux, arme, telefoane și aproximativ 100 000 EUR în numerar.

Europol a facilitat schimbul de informații și a oferit sprijin analitic, conform informațiilor oferite de ObservatorNews.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si