Aproape 3 milioane de români suferă de diferite alergii. Suntem în plin sezon de alergii la graminee, adică la polenul ierburilor- buruienilor şi gazonului. Cea mai frecventă formă de alergie din România. La finalul lui iunie încep alergiile la ambrozie.

Citeste si: Curs valutar, 26 mai. Leul pierde teren în fața euro

Citeste si: Întâmplare desprinsă parcă din filmele de groază: Un băiat de doar 12 ani este urmărit de un urs uriaș

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog: “Sunt nişte gene care determină producţia lui. Se pare că la alergici aceste gene sunt deficitare. E o reacţie inversă între predispoziția la alergii şi expresia acestui receptor, cumva invers proporţional, şi atunci nu mai are virusul de ce să se lipească. Pacienţii cu alergii sunt mai rar afectaţi de acest virus, deşi în mod normal sunt afectaţi frecvent de alte virusuri respiratorii”.

Citeste si: Întâmplare desprinsă parcă din filmele de groază: Un băiat de doar 12 ani este urmărit de un urs uriaș

Specialiştii le recomanda pacienţilor cu astm sau alergii să nu renunțe la tratament în această perioadă, chiar dacă simptomele s-au ameliorat.

Beatrice Mahler, medic primar pneumolog: “Dacă vorbim de forme uşoare de astm moderat. Mai ales dacă e o componentă alergică pot să aibă cantitate mai mică de medicament şi aceasta să fie redusă la un bronhodilatator la nevoie, dar când vorbim de astm sever e nevoie de o terapie zilnică”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si