Potrivit presei locale, echipaje de la Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și Garda Stoenești, cu sprijinul echipei de scafandri a ISU Olt, au intervenit în comuna Dăneasa, în cazul unui autoturism căzut în râul Olt.

Citeste si: Tragedie. Un interpret de muzică populară, moarte fulgerătoare la doar 25 de ani

Șoferul scos de scafandri din autoturism

La locul evenimentului au fost mobilizați peste 20 de pompieri din Slatina, Caracal și Stoenești, informează Olt-Alert.ro. Salvatorii au intervenit cu două bărci cu motor, o autospecială pentru

descarcerări grele, două autospeciale pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare.

Citeste si: A fost reținut șoferul cu BMW care a lovit cu crosa de golf alt șofer din trafic

În sprijinul militarilor au venit și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dăneasa.

Autoturismul a fost găsit la aproximativ 20 de metri de mal, adâncime apei fiind de circa zece metri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Șoferul a fost găsit de echipa de scafandri, în autoturism, în stop cardio-respirator, fiind adus în scurt timp la mal unde au fost începute manevrele de resuscitare”,  a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Citeste si: Două minore au dispărut în Dunăre. Sora cea mare a sărit să o salveze pe cea mică

Resuscitare fără succes

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în județul Teleorman, a fost resuscitat aproximativ 50 de minute, fiind declarat decedat de echipajele medicale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, desfășurând activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, conform GDS.

Două minore au dispărut în Dunăre. Sora cea mare a sărit să o salveze pe cea mică

Tragedie la Tulcea. Două surori au dispărut de acasă. Fata cea mare a sărit în apă pentru a-și salva sora cea mică. Autoritățile le-au căutat fără succes pe cele două minore.

După o întreagă după-amiază de căutări, echipele de scafandri au reluat scufundările în această dimineață. Un apel la 112 de la ora 16:10 a anunțat dispariția celor două tinere. La scurt timp, ISU Tulcea a intervenit în zona portului din oraşul Isaccea pentru căutarea celor două surori.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit autorităților, totul a început când sora cea mică a alunecat și a căzut în apă, iar cea mare i-a sărit în ajutor. Din păcate, niciuna dintre ele nu a mai putut ieși din apele Dunării.

Citeste si:  Șofer român de TIR atacat cu săbii de către hoți, într-o parcare din Franța

„Din primele verificări a reieşit că minora de 11 ani ar fi alunecat şi a căzut în apă, iar cea de-a doua ar fi intrat după ea pentru a o scoate la mal”,  au informat poliţiştii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si