Incidentul a avut loc anul trecut în noaptea de 7 spre 8 octombrie pe o stradă din Tulcea. Potrivit gandul.ro, șoferul avea o alcoolemie record în sânge de 1,41 la mie, însă, procurorii au fost impresionați de explicațiile acestuia și i-au dat permisul de conducere înapoi.

Cum a scăpat șoferul beat din Tulcea fără dosar penal și cu permisul de conducere înapoiat

În seara incidentului, șoferul a fost tras pe dreapta de Polițiștii Rutieri din Tulcea, care au constatat un miros puternic de alcool când bărbatul a deschis geamul.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform aceleiași surse, șoferul a fost dus la Serviciul de Ambulanță unde i s-au recoltat două probe de sânge, la interval de o oră. Alcoolul din sânge a avut valoare record, prima probă arătând o îmbibație de 1,41 la mie alcool pur în sânge, iar cea de-a doua probă a indicat 1,25 la mie alcool pur.

Citește și: VIDEO- Scandal într-o stație de autobuz din Pitești. Polițiștii au intervenit

La audieri, inculpatul și-a motivat gestul printr-o explicație care i-a convins pe procurori. Bărbatul a povestit că, la data incidentului, acesta a ajuns acasă de la serviciu la fiica sa de 9 ani de care avea grijă singur, fiind divorțat.

Acesta ar fi băut 200-250 ml de whisky, fiind obosit de la lucru și s-a pus să doarmă. În jurul orei 01.30 bărbatul a spus că a fost trezit de fiica sa care ar fi acuzat o durere puternică de măsea.

Citește și: Cine este jandarmul care a furat o mireasă de la nuntă și a plecat la plimbare cu autoturismul, deși consumase alcool

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, inculpatul a decis să se urce băut la volan pentru a merge să cumpere pastile de la o farmacie cu program non-stop. Acesta a mai menționat că nu se simțea băut deloc, deoarece, dacă ar fi fost așa, ar fi chemat un taxi.

Citește și: Accident rutier în Bistrița: două persoane au fost rănite

Procurorii i-au dat a doua șansă șoferului, fiind înduioșați de povestea acestuia

După ce a fost prins beat la volan, polițiștii din Tulcea au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului, care a intrat în vedera unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Conform gandul.ro, șoferul nu a contestat probele, nu a cerut recalcularea alcoolemiei și și-a recunoscut vinovăția în totalitate. El și-a motivat gestul prin faptul că a vrut doar să-și ajute fetița să nu o mai doară măseaua. El a mai atașat și o programare la dentist, în rubrica de observații cu mențiunea „urgent”. În plus, șoferul a fost de acord să facă muncă în folosul comunității.

Citește și: Polițiști bătuți de rudele unui șofer beat

Procurorul de caz, înduioșat fiind de povestea șoferului, a întocmit un dosar prin care a propus renunțarea la urmărirea penală pe numele șoferului. Astfel, decizia a fost judecată de instanța Judecătoriei Tulcea, care, la 12 aprilie 2023, a admis propunerea Parchetului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Un tânăr de 22 de ani a furat o mașină și a gonit beat și fără permis pe străzile din județul Timiș în prima noapte după Înviere

Magistrații și-au motivat decizia explicând că  „inculpatul a arătat că își menține declarația dată în calitate de suspect și nu mai are alte aspecte de adăugat, cu precizarea că își asumă și regretă fapta săvârșită. De asemenea, acesta a susținut că este dispus să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității. Din analiza probelor administrate în cauză și a împrejurărilor care au precedat, însoțit și succedat fapta comisa, rezultă că aceasta a adus o minimă atingere valorilor apărate de lege. (…) La adoptarea soluției se are în vedere şi apărarea inculpatului, în sensul că deplasarea cu autovehiculul a fost necesară în scopul de a procura pastile de la farmacie pentru fiica sa minoră, ce acuza dureri dentare. Mai mult, analizând extrasul de cazier judiciar emis pe numele inculpatului, se constată că acesta se află la primul conflict cu legea penală, iar pe parcursul cercetărilor a avut o sinceră şi cooperantă. Astfel, considerăm că acesta merită o șansă, prin adoptarea unei soluții de renunțare la urmărire penală”.

Citește și: Un tânăr din Brașov a fost reținut după ce a furat un taxi. Acesta se afla în stare de ebrietate și nu avea permis

Bărbatul s-a ales doar cu o suspendare a permisului de conducere pentru 180 de zile, sancțiune acordată în momentul incidentului, astfel că, la momentul actual șoferului i s-a înapoiat documentul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si