În timpul efecturării unei misiuni pe autostrada A6, vameșii din Dijon au verificat o unitate rutieră înmatriculată în România, la taxajul Beaune-Saint-Nicolas, situat în Chorey-lès- Beaune.

Șoferul, român de origine, a declarat „că vine din Spania și că va merge în Belgia”, potrivit unui comunicate de presă.

Citeste si: Spionul rus care a ucis un opozant al lui Putin la Londra și-a găsit sfârșitul la Moscova. Rusia a refuzat extrădarea sa pentru a fi judecat

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Românul a prezentat „un document de transport care acoperă un transport de 10 paleți de gips-carton”.

Vameșii au descoperit „o ascunzătoare formată din plăci tăiate, umplute cu mănunchiuri” 

Inspectând încărcătura, vameșii au remarcat prezența unui palet încărcat anormal. Ridicând gips-cartonul, aceștia au descoperit „o ascunzătoare formată din plăci tăiate, umplute cu mănunchiuri”, precizează vameșii din Dijon.

Citeste si: Surpriză nouă la Casa Iubirii! Larisa și Ionuț formează oficial un cuplu! Ce reacție a avut Kinga

Șocant a fost atunci când vameșii au deschis aceasta, deoarece a ieșit la iveală prezența rășinii de canabis.

Descărcarea și percheziția completă a remorcii a făcut apoi posibilă „descoperirea, întinși pe trei paleți, a 16 baloți camuflați într-un sistem de sicrie, între plăci de gips-carton, în total 103,12 kg de rășină de canabis sub formă de „ouă și 444,64 kg de polen de canabis sub formă de săpun”.

Valoarea totală estimată este „de peste 3,9 milioane de euro pe piața ilegală”, adaugă vama din Dijon.

Infractorul a fost predat serviciilor brigăzii de cercetare penală Beaune. Procedurile legale sunt conduse de parchetul din Dijon. Un judecător a menținut arestarea preventivă și a amânat cauza pentru 24 iunie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si