„Avem un scanner, o tabletă care face legătura între cele patru camere. Când intrăm pe un parcaj avem două padele, stânga și dreapta. Avem parcare pe partea dreaptă, activăm pe padela dreaptă.”

Câte mașini poate verifica radarul mobil

Mașinile dotate cu camere de filmat scanează plăcuțele de înmatriculare ale autoturismelor oprite pe locurile de parcare cu plată. Ele sunt conectate printr-un soft la baza de date a companiei municipale, unde verifică dacă șoferii au plătit sau nu parcarea.

Citește și: Un șofer a parcat mașina pe un stâlp de beton de pe marginea străzii

Mădălina Bichir, reporter Kanal D: „Radarul mobil poate verifica între 600 și 2.000 de mașini pe oră în funcție de trafic. Odată ce scanner-ul este pornit, numerele de înmatriculare apar pe această tabletă, iar de aici informațiile sunt transmise către sistemul companiei municipale.”

În cazul în care numărul de înmatriculare nu apare în sistem, se aplică pe loc o sancțiune de 200 sute de lei.

Citește și: Un bărbat a fost sancționat, după ce a ieșit pe geamul mașinii în mers, cu o sticlă de alcool în mână

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: „Amenda poate fi emisă și la o dată ulterioară dacă mașina nu a fost mutată după 24 de ore.

Dacă ați plătit parcarea, fie aveți abonament, fie aveți parcarea plătită prin diferitele metode fie SMS, fie aplicație proprie, fie plata direct la un operator numărul dumneaVoastră intră automat într-un soft, într-o bază de date, care este ținută de compania de parking.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Chiar dacă autoritățile se laudă cu noile achiziții, unii șoferi nu sunt dispuși să plătească parcarea și spun că nici radarele mobile nu îi sperie. 

Șofer: „Nu ne permitem.”

Mădălina Bichir, reporter Kanal D: „Și acum dacă patrulează mașinile astea cu camere de filmat și îți iei amenda, ce faci?”

Șofer: „Ne asumăm. Oricum n-avem unde să parcăm. Și cu ele și fără ele. Undeva trebuie să parcăm chiar dacă ne filmează, chiar dacă nu. De exemplu, eu am să plătesc amenda, că altfel n-avem cum.”

Iar alții nici nu știu dacă și nici cum trebuie să plătească locul de parcare.

„Unde o plătesc? Nici nu știu cum trebuie s-o plătesc. Eu sunt din Brașov, probabil că nici n ar trebui să știu .”, spune un șofer.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: „Noi trebuie să ajungem la 80.000 de locuri de parcare cu plată. Avem zeci de mii poate sute de mii de locuri de parcare subterane, care nu sunt cumpărate azi și care stau goale pentru că nu există o piață. De ce nu există o piață? Pentru că e gratuit să parchez la suprafață.”

Pentru că verificarea cu noile radare mobile se face automat șoferii sunt sfătuiți să plătească parcarea imediat ce opresc mașina. Altfel, ar putea să se confrunte cu situația în care dacă plătesc după cinci minute, și între timp trece radarul prin acea zonă, vor primi automat amendă.

„Mi se pare că nu știu dacă staționezi doar câteva minute mă ia oricum.”, transmite un conducător auto.

150.000 de amenzi șoferilor care nu au plătit parcarea

Din luna august a anului trecut compania municipală a dat aproape 150.000 de amenzi șoferilor care nu și-au plătit parcarea. Dintre acestea, mai puțin de jumătate au fost achitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si