Românii care își spală mașina în fața blocului sau în fața casei riscă amenzi usturătoare, de până la 1.000 de lei. Deși poate fi o metodă de economisire a banilor, amenzile îi fac pe șoferi să se răzgândească.

Așadar, oamenii care aleg să își curețe mașina pe domeniul public, riscă, în funcție de oraș, amenzi usturătoare.

Citește și: EXCLUSIV: Intoxicația cu apă ar putea fi fatală/ Tudor Ciuhodaru: ”Nu contează cât bei, ci cât de repede bei”

În ce condiții poți primi amendă?

OG 43/1997 prevede că, în regimul drumurilor, „pe drumurile publice sunt interzise intrarea pe drum a vehiculelor cu noroi pe roți sau pe șenile (...)” și „curățarea sau spălarea vehiculelor de pământ, de materiale sau alte substanțe (...)”.

Așadar, este interzisă intrarea pe drum cu un vehicul murdare, dar și curățarea sau spălarea acestuia pe drumurile publice. Procesul ar trebui să aibă loc „înainte de a pătrunde pe drum și numai pe suprafețe special amenajate”, mai arată legea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Prevederile se pot aplica în cazul mașinilor și utilajelor ce intră pe drumurile publice din diverse zone, având mult praf sau pământ pe ele. OG 21/2002 stabiletește regulile pe care șoferii trebuie să le aibă în vedere.

Șoferii care își spală mașina în aceste locuri riscă amenzi de 10.000 de lei. Care sunt locurile interzise? Sancțiunea este diferită în funcție de oraș

Șoferii care își spală mașina în aceste locuri riscă amenzi de 10.000 de lei. Care sunt locurile interzise? Sancțiunea este diferită în funcție de oraș

[Sursa foto: Unsplash]

OG 21/2002 prevede că șoferii trebuie „să respecte măsurile stabilite de lege și de reglementările locale pentru asigurarea igienei publice și curățeniei în localități”.

Amenzile diferă în funcție de oraș

Amenzile sunt diferite pentru fiecare zonă. Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010 a stabilit că „răspândirea sau deversarea directă pe sol (domeniul public ori în locuri publice, terenuri virane, spații verzi, etc.) a apelor uzate menajere, a celor rezultate din spălarea balcoanelor și teraselor, de la cișmelele imobilelor, precum și a celor rezultate din spălatul mașinilor de orice tip” este interzisă.

Citește și: EXCLUSIV- ”Banii azi îi ai, mâine nu îi mai ai”. Lecția de omenie oferită de un sucevean celor din jurul lui/ Mihai Varasciuc: ”Am un copil cu autism pe care săptămânal îl duc la tratament”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Românii care aleg să spele mașina pe domeniul public în București riscă amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei, iar în cazul firmelor, amenda crește până la 1.000 de lei.

„Curățarea sau spălarea autovehiculelor pe spații aparținând domeniului public sau privat al statului (trotuare, alei, platforme situate în fața garajelor, parcări, carosabil, curți interioare ale imobilelor de locuit, zone de agrement, cursuri de apă, lacuri etc.)"

, potrivit avocat.net


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si