Potrivit autorităților, șoferii care nu-și vor plăti amenzile în termen de 60 de zile vor rămâne fără permis de conducere. Este vorba despre un proiect de lege depus deja la Senat care prevede ca șoferii care nu îşi achită amenzile să aibă permisul suspendat până la plata lor.

Citește și: EXCLUSIV: Șoferița din Iași care a omorât patru oameni cere strămutarea procesului

Inițiativa legislativă a fost înregistrată şi în Comisia de Apărare din Camera Deputaților pentru dezbatere. Camera Deputaţilor este decizională pentru adoptarea acestui noi proiect legislativ.

Ce presupune proiectul

Proiectul de lege, care vine să modifice Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare (Codul Rutier), arată că România are un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere.

Citește și: Ministerul Transporturilor ar putea lua în calcul ideea de a călători cu trenul, alături de autoturism

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Principala problemă este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local. Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local. De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor – implică și o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unitățile administrativ teritoriale să aibă vreo vină.

Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv", susțin inițiatorii proiectului de lege.

Citește și: VIDEO- Service-urile auto refuză clienții care au asigurare RCA la Euroins

Astfel suspendarea permisului auto poate fi o formă de a disciplina șoferii români. „Măsura este absolut necesară pentru o țară precum România, care înregistrează cel mai mare număr de morți în accidente rutiere, raportat la populație, la nivelul Uniunii Europene: 85 de morți la un milion de locuitori", spun oficialii.

Prin această modificare legislativă, şoferii români care primesc amenzi vor fi obligaţi să îşi achite amenzile în decurs de 60 de zile, altfel vor rămâne fără permisul de conducere până ce vor face dovada achitării amenzilor.

Citește și: Preț benzină- motorină 28 martie 2023: Motorina înregistrează marți o nouă ieftinire. Cu cât se vinde un litru la pompă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si