Senatul a adoptat, în cursul zilei de luni, legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor își pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul timp de 10 ani

Anunțul cu privire la noua lege a fost făcut de senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției.

„Senatul a votat astăzi legea prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani. Aşa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morţi pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii şase ani”, a scris Robert Cazanciuc, în cursul zilei de luni, pe Facebook.

Citește și: Adina Ghervase a scăpat de arestul preventiv și a fost plasată în arest la domiciliu. Femeia a ucis 4 oameni în Iași, în vara anului 2022, când a condus sub influența alcoolului

sofer beat la volan

Senatul a votat legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

El a mai precizat că noua lege vine în urma Legii Anastasia. Potrivit acestuia, modificarea legislativă presupune ca șoferii prinși cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați să nu mai poată redobândi permis timp de până la 10 ani.

„Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaţilor. Mulţumesc colegilor senatori: 101 voturi «pentru», nici un vot «împotrivă»!”, a concluzionat Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc vrea măsuri mai dure în lupta împotriva consumului de droguri

Pe data de 21 septembrie, senatorul PSD a anunțat că a depus la Senat un proiect de lege în privința combaterii eficiente a consumului de droguri. Documentul prevede pedepse înăsprite, precum și circumstanțe agravante pentru cei care folosesc minori.

Totodată, el a precizat că pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi „amânată”.

„Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a mai scris el pe Facebook, potrivit news.ro

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, cel care a produs tragedia de la 2 Mai, trimis în judecată de DIICOT

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Totodată, inițiativa legislativă mai prevede ca folosirea minorilor în derularea operațiunilor cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de droguri.

„Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistenţa de specialitate”

, a mai transmis senatorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si