Aceste noi sancțiuni vor fi aplicate de luna viitoare, când camerele de supraveghere vor ajunge montate pe mașinile Companiei Municipale de Parking.

Sancțiuni din partea Poliției Locale șoferilor care parchează neregulamentar

Noile dotări care ar trebui să intre în vigoare de luna viitoare ar fi camere de supraveghere, atașate pe mașinile Companiei Municipale de Parking. Cu ajutorul acestora, Poliția Locală va putea să sancționeze șoferii care parchează neregulamentar.

Numărul echipajelor care vor constata neregulile din trafic se va dubla, sau chiar se va tripla, iar amenzile le vor veni șoferilor acasă, în plic.

De asemenea, alături de mașinile dotate cu camere de supraveghere inteligente, vor exista și 300 de parcometre în centrul orașului, unde șoferii își pot plăti parcarea și cu cardul.

De asemenea, dorința autorităților este de a exista și abonamente pre-plătite pentru parcare, care să poată fi achitate în supermarketuri și magazine.

Stelian Bujduveanu promite că bucureștenii vor avea 80 de mii de locuri de parcare pe care să le folosească, în condițiile în care, în acest moment sunt doar 20 de mii.

Citește și: Ce trebuie să știe șoferii români atunci când cumpără rovinieta

Atenție, șoferi! Amenzi mari în 2023 pentru cruciulițe sau icoane pe parbriz

Amenzile auto le dau bătăi de cap șoferilor.

Conform autorităților, amplasarea incorectă a suportului de telefon, iconițelor și jucăriilor de pluș sau a altor obiecte care pot reduce vizibilitatea şoferilor vor fi penalizate de acum cu amenzi uriașe.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Autoritățile au lansat anunțul trist pentru șoferi.  Noul Cod Rutier  prevede amenzi de până la 2.900

de lei dacă sunt încălcate aceste reguli.

Polițiștii de la Rutieră îi pot amenda pe șoferii care au cruciulițe și icoane în parbriz întrucât acestea sunt interzise de noul Codul Rutier. Potrivit legii este interzisă montarea de accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, dacă acestea obturează chiar şi parţial vederea.

Citește și:  Colindători amendați cu 1.800 de lei pentru tulburarea liniştii publice

Astfel, conducătorii auto care au asemenea accesorii la mașină pot rămâne fără talon, iar amenda poate ajunge până la 2.900 de lei. Mulți posesori ai carnetului auto au fost deja sancționați pentru amplasarea greșită a suportului de telefon.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Clasa a IV-a prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă.

Un șofer care încalcă aceste reguli poate ajunge să scoată din buzunar între 1.305 lei și 2.900 de lei, în condițiile în care punctul de amendă e 145 de lei. Sancționarea șoferului este hotărâtă de agent, dacă acesta consideră că vizibilitatea este redusă de obiectele de decor.

Ce prevede legea

„Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare.”

Citește și:  Un bărbat care a lovit un om al străzii s-a ales cu o amendă. Acesta a murit, apoi, în spital

Potrivit noilor prevederi din Codul Rutier 2022, este interzisă lipirea de afişe, inscripţii sau înscrisuri pe indicatoarele sau dispozitivele ce servesc la semnalizarea rutieră, inclusiv pe suporturile acestora;

Conform polițiștilor, „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” reprezintă contravenție și e sancționată tot cu amendă de 2.900 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si