Propunerea legislativă prin care conducătorii auto ar putea să aleagă dintr-un an calendaristic perioada în care să aibă permisul auto suspendat atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a reguli de circulație a fost adoptată tacit de senat în ședința de plen de luni, potrivit fanatik.ro.

Citeste si: Povestea cutremurătoare a unei tinere care se pregătea să devină mamă: „Când am văzut ecografia, mi-am dat seama că ceva nu e bine. Nu avea forma unui copil, nu erau trăsături umane"

Legea a fost propusă de doi deputați ALDE cărora le-a fost suspendat permisul

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu arată că legea aduce beneficia celor care altfel şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie:

Șoferii pot să aleagă când vor să aibă carnetul suspendat. Vei rămâne surprins cine a propus legea

Citeste si: Accident uimitor provocat de o șoferiță. A zburat cu BMW-ul peste mal și a ajuns în iaz

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, se mai arată în expunerea de motive.

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o.

Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

Șoferii pot să aleagă când vor să aibă carnetul suspendat. Vei rămâne surprins cine a propus legea

Deputații care au depus legea au avut și ei carnetul suspendat

În martie 2019, când a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea, după ce polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins în timp ce circula cu 117 km/h în localitate.

Șoferii pot să aleagă când vor să aibă carnetul suspendat. Vei rămâne surprins cine a propus legea

Citeste si: Fără penali în funcții publice. Noul proiect prin care condamnații penal nu pot fi aleși în funcții publice

Decizia a rămas definitivă în luna mai. De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a rămas fără permisul de conducere după ce, în februarie 2019, a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si