Bărbatul care, în luna februarie, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor  din Bucureşti şi a provocat un accident în care trei persoane, între care doi agenţi, au fost rănite, a fost trimis în judecată. A trecut pe roşu în şase intersecții, în una dintre ele intrând cu peste 120 de kilometri la oră. De asemenea, a lovit autospeciala de poliţie care încerca să-l oprească cu peste 80 de kilometri la oră.

Citește și: UPDATE. Un tânăr a furat o locomotivă și s-a plimbat cu ea pentru a-și face un selfie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă, joi, că au dispus trimiterea în judecată a unui un inculpat, cercetat în stare de arest preventiv, ”pentru comiterea infracţiunilor de ultraj în modalitatea tentativei de omor calificat săvârşite pentru ascunderea altei infracţiuni şi asupra a două sau mai multe persoane, tentativă de omor calificat săvârşită pentru ascunderea altei infracţiuni, precum şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

„În data de 12.02.2023, în intervalul orar 23:32 – 23:47, având o alcoolemie de 0,96 g‰ şi fiind sub influenţa unor substanţe psihoactive (MDMA), inculpatul, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a condus autoturismul pe mai multe străzi din mun. Bucureşti, sectoarele 2 şi 3, intrând în coliziune frontală, la ora 23:47:28, cu autospeciala de poliţie în care se aflau doi poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, provocând rănirea acestora, dar şi a pasagerului pe care inculpatul îl transporta în autoturism”, arată

procurorii, într-un comunicat de presă.

Citește și: Un șofer cu o alcoolemie record a distrus două mașini parcate

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit acestora, inculpatul a provocat incidentul în condițiile în care acesta nu a oprit la semnalul unui echipaj al Brigăzii Rutiere Bucureşti, declanşând urmărirea sa de către mai multe forţe de poliţie, a circulat constant cu viteză peste limita legală, a pătruns pe culoarea roşie a semaforului în mai multe intersecții şi a evitat la limită în două situații producerea unor coliziuni cu autoturisme care circulau regulamentar.

Ce au transmis autoritățile

„În cele din urmă, a intrat în coliziune frontală cu una din autospecialele Brigăzii Rutiere Bucureşti, care a încercat blocarea vehiculului inculpatului, în care se mai afla un bărbat pe locul din dreapta faţă. În urma impactului, conducătorul autospecialei a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar pasagerul din autospeciala poliţiei a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale. Pasagerul din autoturismul inculpatului nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, au mai transmis procurorii.

Aceștia arată că inculpatul a condus pe drumurile publice autoturismul fiind sub influenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive, săvârşind infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Citește și: Un tânăr de 20 de ani a fost prins beat la volan, după ce a intrat cu mașina într-un stâlp. El avea alcoolemie de 2,74 g/l alcool pur în aerul expirat

„Pentru a ascunde săvârșirea acestei infracţiuni, în momentul în care a fost somat să oprească, inculpatul a încercat să scape de echipajele de poliţie rutieră care au pornit în urmărirea sa şi a condus autoturismul timp de 15 minute şi 30 de secunde cu o viteză medie de 97 Km/h, pătrunzând pe culoarea roşie a semaforului în 6 intersecții, în una din ele având o viteză de 128 Km/h”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Aceştia arată, de asemenea, că, în momentul în care echipajul de poliţie în care se aflau persoanele vătămate a încercat blocarea autoturismului inculpatului, cel din urmă a intrat în coliziune frontală cu acesta, având o viteză de cca. 85 Km/h.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

„Procedând în modul descris mai sus, inculpatul a manifestat indiferenţă faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut şi acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni cu urmări potenţial letale pe seama hazardului şi astfel punând în pericol, cu intenţie indirectă, vieţile celor trei persoane vătămate”, mai transmite Parchetul Bucureşti.

Procurorii arată că acţiunile inculpatului îndreptate împotriva poliţiştilor din echipajul Brigăzii Rutiere ”constituie infracțiunea de ultraj în modalitatea tentativei de omor calificat săvârşite pentru ascunderea altei infracţiuni şi asupra a două sau mai multe persoane, dar constituie, în acelaşi timp, şi infracțiunea de tentativă de omor calificat săvârşită pentru ascunderea altei infracţiuni, în ceea ce privește îl priveşte pe pasagerul din autoturismul inculpatului”.

Citește și: Un adolescent de 19 ani a fost spulberat de o mașină pe DN1. Corpul tânărului a fost aruncat la zeci de metri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si