Un bărbat a condus 4.820 de kilometri cu microbuzul său pentru a duce 17 refugiați din Ucraina în Marea Britanie. Jeremy Russon este un șofer din Wiltshire și a pornit la drum pe data de 31 iulie. Acesta face parte din organizația caritabilă Homes for Ukraine, cu sediul în Trowbridge.

Citeste si: Klaus Iohannis cere soluții pe termen lung pentru refugiații din Ucraina: "Nimeni nu știe cât va dura acest conflict"

„Bombele începuseră să cadă în satul lor vecin. Practic, el a spus trebuie să plecați. Le-a condus peste graniță ca să ne întâlnim cu ele, le-a luat practic valizele din mașină și s-a întors înapoi în Ucraina pentru a-și apăra satul”.

Russon a condus prin Franța, Belgia, Olanda și Germania, apoi a ajuns în Ucraina, de unde a luat mai multe familii ce urmau să ajungă în Marea Britanie. Organizația caritabilă a ajutat până în prezent 167 de refugiați.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Zelenski cere ca rușii ce au comis crime de război să fie pedepsiți

„Își înghesuie înăuntru fotografiile, hainele, orice altceva pot lua. Înghesuie cadouri pentru toată lumea, precum și pentru șoferi și pentru gazdele lor.”, spune șoferul despre refugiați.

Klaus Iohannis cere soluții pe termen lung pentru refugiații din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, este de părere că România trebuie să ofere soluții și oportunități pe termen lung pentru refugiații din Ucraina: posibilități de angajare pentru cei de vârstă activă, accesul la spații de locuit în condiții decente, precum și deschiderea sistemului de educație pentru elevii și studenții ucraineni.

Citeste si: Zelenski cere ca rușii ce au comis crime de război să fie pedepsiți

"Nimeni nu știe cât va dura acest conflict", spune șeful statului, potrivit  Presidency.ro. Mesajul lui Iohannis a fost transmis la o conferinţă de presă organizată marţi de Guvern cu ocazia lansării a două planuri de răspuns cu privire la criza din Ucraina.  

Citeste si:  Rusia taie din nou gazele livrate în Europa

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si