Close sidebar
Close sidebar

Soldații lui Putin mărturisesc că au fost trimiși ilegal în Ucraina și cer să se întoarcă acasă: ,,Mamă, ia-mă de aici! Omorâm oameni nevinovați!”

Serviciul de securitate ucrainean a făcut public un filmuleț în care mai mulţi soldaţi ruşi s-au predat de bunăvoie. Rușii mărturisesc că au fost trimişi ilegal în Ucraina din ordinul lui Vladimir Putin şi că armata rusă ucide civili.

Alexandra Costea,

Soldații lui Putin mărturisesc că au fost trimiși ilegal în Ucraina și cer să se întoarcă acasă: ,,Mamă, ia-mă de aici! Omorâm oameni nevinovați!”

[Sursa foto: Captură Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Imaginile au fost făcute publice de Serviciul de securitate al Ucrainei pe patforma Twitter, potrivit agenției de știri UNN. În acestea se poate observa cum mai mulți soldați ruși s-au predat armatei ucrainene.

,,Numele meu este Doganov Egor Andreevich, trăiesc în oraşul Volgograd, am fost trimis aici ilegal, am fost lovit de propria noastră artilerie. Medicii ucraineni m-au ajutat. Mama, ia-mă de aici! Ucidem oameni nevinovați aici, care nu au greșit cu nimic” ,  mărturisește unul dintre soldații ruși.

Citeste si: Ucrainenii din Kiev stau la cozi uriașe în fața supermarketurilor după ridicarea interdicției de circulație

,,Am fost trimis să lupt împotriva fraților din ordinul penal al președintelui nostru. Mamă, te rog, ia-mă acasă. Nu vreau să mai fiu aici", mărturisește un alt tânăr.

Un tânăr rus a fost filmat plângând, după ce s-a predat armatei ucrainene

Duminică, în cea de-a patra zi de război din Ucraina, au fost făcute publice pe internet mai multe imagini în care un alt prizonier rus a fost capturat de armata ucraineană.

Tânărul este filmat în timp ce i se solicită să-şi spună numele, dar cu greu reuşeşte să termine propoziţiile, înecat în lacrimi.

Citeste si: Ultimele secunde din viața unei fetițe, de șase ani, omorâtă de trupele ruse. Mama copilei strânge la piept hăinuțele fiicei sale

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Filmulețul a ajuns viral pe rețelele de sociazlizare. Oamenii şi-au exprimat regretul faţă de cei care au ajuns să lupte într-un război pe care nu şi-l doreau şi pentru care nu erau pregătiţi, în timp ce părinţii acestora aşteaptă cu groază veşti dacă mai sunt în viaţă.

,,Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional", a transmis Kremenetski, oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

Ucraina rezistîă în a cincea zi de război

A cincea zi a războiului din Ucraina a fost soldată cu noi bombardamente. Mai multe explozii au fost auzite în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov. Chiar dacă rușii continuă să atace, soldații ucraineni răspund cu mult curaj și nu predau teritoriul lor inamicului.

Citeste si: „Oamenii s-au întins sub tancuri ca să nu plece. Copiii plâng și spun că nu vor să moară”. Mărturiile oamenilor din Kiev în fața bombardamentelor

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La propunerea Rusiei, partea ucraineană a acceptat să participe la negocieri. Discuţiie între cele două delegaţii vor avea loc luni dimineaţă, la Gomel, în Belarus, în timp ce președintele rus Putin a ordonat ministerului rus al Apărării să pună arsenalul nuclear al țării în stare de alertă maximă. Se pare că Belarus se alătură Rusiei în invazia Ucrainei, potrivit unor surse citate de The Kyiv Independent.

Citeste si: 70 De mii de refugiați ucraineni au intrat în România

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI