Close sidebar
Close sidebar

Soldații nord-coreeni trimiși în Ucraina "aruncă în aer" războiul de la granița României. Undă verde de la Pentagon pentru folosirea rachetelor care pot lovi Moscova?

Intrarea forțelor militare din Coreea de Nord în războiul dintre Rusia și Ucraina aruncă în aer regulile jocului pe care Pentagonul american le respecta până acum în relația dintre Ucraina și invadatorii ruși. Statele Unite ar putea să nu le mai interzică ucrainenilor să folosească rachetele americane cu rază lungă de acțiune cum au făcut până acum.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Statele Unite nu vor impune noi limite privind utilizarea de către Ucraina a armelor americane dacă un stat precum Coreea de Nord va intra în luptă, a declarat luni Pentagonul. Anunțul vine la câteva ore după ce NATO a declarat că unități militare nord-coreene au fost desfășurate în regiunea Kursk a Rusiei.

Citește și: VIDEO Primele imagini cu soldații din Coreea de Nord pe frontul din Ucraina

Citeste si: Anumiți pensionari vor primi 320 de lei în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025! Cine sunt cei care vor beneficia de această sumă- kanald.ro

Citeste si: Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor- wowbiz.ro

Citeste si: Apariţie incendiară a Andreei Sasu la braţul iubitului său, Philipp Plein. Cum au petrecut cei doi îndrăgostiţi de Halloween- antena3.ro

Implicarea Coreei de Nord pe frontul din Ucraina stârnește îngrijorările occidentale că războiul de doi ani și jumătate declanșat de Rusia s-ar putea extinde, chiar dacă atenția se îndreaptă parțial către Orientul Mijlociu.

Ar putea fi un semnal al tacticii prin care Rusia speră să compenseze pierderile tot mai mari pe câmpul de luptă și să continue să obțină câștiguri lente și constante în estul Ucrainei.

NATO confirmă prezența militarilor din Coreea de Nord în Rusia

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat luni că unităţi militare din Coreea de Nord au fost desfăşurate în regiunea Kursk din Rusia, pe care forţele ucrainene au cucerit-o într-o ofensivă surpriză în vară.

„O parte dintre aceşti soldaţi s-au apropiat deja de Ucraina şi suntem din ce în ce mai îngrijoraţi că Rusia intenţionează să folosească aceşti soldaţi în luptă sau pentru a sprijini operaţiunile de luptă împotriva forţelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, în apropierea graniţei cu Ucraina”, a declarat

purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh.

Pentagonul a estimat că 10.000 de soldaţi nord-coreeni au fost desfăşuraţi în estul Rusiei pentru antrenamente, relatează Reuters. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI