Forțele ruse au preluat total controlul satului Katyuzhanka, de la nord de Kiev, care în martie se afla sub ocupație rusă de mai bine de o lună. Rușii nu s-au oprit doar la câștigul acesta și au jefuit o școală din sat. Toate echipamentele fuseseră fie furate, fie distruse, iar în curtea școlii era un cimitir improvizat.

Citeste si: Jens Stoltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster

În sălile de clasă distruse, soldații ucraineni au găsit mesaje scrise pe table, adresate elevilor și semnate „Rușii”, relatează CNN.

„Trăiți în pace, aveți grijă de voi!”

„Copii, ne pare rău pentru distrugeri, am încercat să salvăm școala, dar au fost bombardamente. Trăiți în pace, aveți grijă de voi și nu repetați greșelile pe care le-au făcut înaintașii voștri. Ucraina si Rusia sunt un singur popor!!! Pacea fie cu voi, fraților și surorilor!", scria într-unul din mesaje.

Un alt mesaj spunea: „Suntem pentru pacea în întreaga lume”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu se știe cine a scris mesajele. 

Citeste si: Președintele Poloniei îi atacă pe liderii Franţei şi Germaniei pentru că discută cu Vladimir Putin

"Au scris „Rușii și ucrainenii sunt frați” și în același timp au jefuit școala... au stricat calculatoare, au scos hard disk-uri, au luat laptopuri, imprimante, nu au lăsat nimic în școală! Este barbarie si ipocrizie”,  a

declarat directorul școlii, Mikola Mikitchik, dezgustat la citirea mesajelor.

Mikitchik a declarat pentru CNN că au fost găsite pe terenul școlii trei mine antitanc, mai multe grenade asomatoare și gloanțe de mitralieră. Bucătăria, recent renovată cu echipamente noi care a fost folosită pentru hrănirea a peste 500 de copii zilnic înainte de începerea războiului, a fost complet distrusă.

Pagubele materiale cauzate de trupele ruse se ridică  la aproximativ 5 milioane de grivne ucrainene (170.000 de dolari) și a spus că nu sunt șanse ca elevii să se întoarcă prea curând la școală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si