Trupele ruse sunt demoralizate și recurg la diferite gesturi pentru a evita conflictul. Soldații ruși luați prizonieri vorbesc despre ordinele pline de cruzime pe care le primesc și pe care ar trebui să le respecte.
De mai bine de trei săptămâni, Rusia atacă fără oprire Ucraina, iar rezistența pe care trupele ucrainene o are este surprinzătoare.

Citeste si: VIDEO| Elicoptere rusești, filmate în timp ce lansează rachete nedirijate într-un mod ciudat

Potrivit agenţiei de presă belaruse NEXTA, o conversaţie interceptată a forţelor ruse sugerează că trupele sunt disperate şi „caută muniţie ucraineană pentru a se împuşca în picior şi a merge la spital".

Citeste si: Confesiunile unui miliardar rus, după ce Vestul i-a zdrobit averea: ”Nu ştiu cum să trăiesc”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Într-o altă conversație interceptată, un soldat rus a spus: „Ne e frică. Furăm mâncare, intrăm în case. Ucidem civili. Ofiţerii ruşi se împuşcă în picior pentru a merge acasă. Există cadavre peste tot. Au strâns opt vagoane de marfă".

Soldații ruși capturați transmit mesaje președintelui Vladimir Putin

Un soldat rus capturat de armata ucraineană a transmis un mesaj președintelui Vladimir Putin.

Mai mulți soldați au apărut în filmare.
Cei trei piloți care au fost capturați de ucraineni spun că nu au fost constrânși în niciun moment de serviciile de securitate ucrainene.
Cele trei interviuri duc la o singură idee, și anume că acest rîzboi nu este ceva ce soldații își doresc.

Citeste si: Secretarul general NATO: Înțeleg frustrarea președintelui Zelenskyi dar războiul nu trebuie să depășească granițele Ucrainei

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste în Ucraina, pentru că atunci când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui”.

Nu vei ascunde asta pentru mult timp.  Sunt mulți ca noi aici. Mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă.”, transmite lui Putin un alt ofițer.  „Știu că, în unitatea mea, ei sunt total împotrivă”,  a spus Maxim.

Citeste si: Gestul la care a recurs o femeie din Polonia pentru a le arăta ruşilor imaginile șocante ale războiului din Ucraina: ,,Am decis să acționez rapid"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si