Masca e cea mai importantă pentru că e un lucru practic. Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare.

Regulile de igienă sunt importante, dar uneori poate că nu am la îndemână săpun, soluție dezinfectantă, dar masca o am îndemână, și dacă e folosită corect este o barieră – îmi acoperă nasul și gura și o folosesc ori de câte ori vin în contact cu persoana de

lângă.

Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede. Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri-, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a declarat Adrian Marinescu, la Digi 24.

Bilanț coronavirus. Record de români la Terapie Intensivă

779 de noi cazuri de coronavirus  au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din doar 6.607 teste prelucrate, iar alte 29 de decese au fost raportate.

Din totalul de 7.763 de persoane internate în spitalele din România, un număr de 476 pacienți se află la Terapie Intensivă, fiind un nou record de la începutul pandemiei.

Citeste si:   Medicul Alexandru Rafila: Este posibil ca vaccinul să NU se administreze într-o singură doză

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si