Ce solutii ai la indemana pentru incalzirea apartamentului

- Pompele de caldura
- Panourile radiante
- Panouri solare
- Incalzire prin pardoseala
- Centrala verde cu compost

Solutii pentru incalzirea apartamentului

Solutii pentru incalzirea apartamentului

Panouri radiante- o modalitate de incalzire a unui apartament fara gaze

O alta solutie de incalzire eficienta cu bani putini o reprezinta panourile radiante. Acestea reduc cheltuielile cu aproximativ 50% fata de sursele de incalzire conventionala.

Preferate pentru ca se instalează rapid şi fără mizerie acestea aduc si efecte benefice asupra corpului uman: stimulează circulaţia sângelui la hipotensivi, nu usucă aerul, nu ridica praful in camera deoarece nu există circulaţie a aerului în cameră, nu produce mirosuri. Sunt recunoscute drept produse ecologice: nu degajă fum sau alte noxe.

Care este cea mai ieftina solutie pentru incalzirea apartamentului

Cele mai bune solutii alternative pentru incalzirea apartamentului sunt aerotermele electrice. Marele lor avantaj este ca pot fi mutate cu usurinta dintr-o camera in alta si pot fi alese in functie de puterea de care ai nevoie pentru a-ti incalzi casa. Spre deosebire de aparatele de aer conditionat, care nu mai dau randament cand temperaturile de afara scad sub pragul de inghet, aerotermele electrice pot fi utilizate fara probleme.

Citeste si: Unul dintre românii cu COVID-19 transferați în Ungaria a decedat

Izolarea este extrem de importanta in pastrarea temperaturii in apartament

Importanta izolarii termice se simte nu numai pe timpul iernii ci si vara, atunci cand apartamentul sau casa in care locuiti se va incalzi, dar aparatul de aer conditionat nu va trebui sa functioneze la putere maxima pentru a va asigura mediul confortabil dorit. Asta deoarece un perete exterior izolat asa cum trebuie mentine interiorul locuintei la o temperatura relativ constanta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Asadar, optand sa izolam termic peretii dar si celelelate elemente care ar putea produce pierderi de caldura, vom eficientiza tot sistemul de incalzire si vom face economii la facturi. Economii si mai importante obtinem daca, pe langa izolarea propriu-zisa, investim in solutii ieftine de incalzire a locuintei – centrale termice, pompe de caldura, panouri radiante, panouri solare, incalzirea in pardoseala, cazane care folosec combustibil ieftin.

Citeste si: Cine este Corina Atanasiu, ministrul Educaţiei propus în noul Guvern Cioloş?

Ce sa faci daca intra frig pe la termopane

Daca pe timpul zilei incerci sa profiti cat mai mult de lumina naturala lasand ferestrele descoperite, noaptea trebuie sa faci exact opusul: sa lasi jaluzelele, sa tragi perdelele si – daca ai – sa inchizi obloanele.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In caz ca nu stiai, ferestrele sunt responsabile pentru pierderea unei mari cantitati de caldura, asa ca este indicat ca imediat dupa apusul soarelui, cand oricum nu te mai poti bucura de privelistea ce se asterne dincolo de geamurile casei, sa le acoperi cat poti mai bine.

Ce sa faci daca intra frig pe la usa de la intrare

Frigul profita de orice punct slab pentru a patrunde in interiorul caselor noastre, iar usa de intrare este cu siguranta una dintre caile lui de acces preferate. Daca timpul, resursele sau configuratia holului nu-ti permit sa dublezi usa existenta cu inca una, montata in interiorul sau in exteriorul casei sau apartamentului tau, ai putea recurge la o metoda mai putin estetica, insa destul de eficienta. La fel ca in cazul ferestrelor, ai putea apela la draperii: monteaza o draperie dintr-o stofa groasa exact in fata usii de exterior si nu uita sa o inchizi de fiecare data cand intri sau iesi din casa. In acest fel si holul va capata un plus de caldura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si