Ei bine, factura la energie electrică poate fi mult mai mică dacă apelăm la soluții inteligente. Evident, este ideal să avem electrocasnice performante, cu consum redus de energie. Totuși, o bună parte a consumului de energie dintr-o casă este reprezentată de iluminat. Utilizarea becurilor clasice, cu filament (incandescente), a celor cu halogen și chiar a celor economice se reflectă mai mult decât ne-am putea imagina în factura lunară pentru energie electrică.

Soluțiile de iluminat cu LED sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Pe lângă faptul că ne permit să facem economie, reprezintă o alternativă ecologică la becurile tradiționale. În plus, sunt soluții moderne și estetice care ne vor înfrumuseța casele, așa cum se poate vedea pe Class Lights.

Cât poți economisi la factura de energie electrică cu becurile LED

Este adevărat că becurile LED au un preț de vânzare mai mare decât oricare altă soluție de iluminat, însă consumul este mult mai mic, iar durata lor de viață este mai lungă în comparație cu un bec clasic. Prin urmare, investiția va fi pe deplin justificată.

Luminile LED costă mai puțin pentru că folosesc energia mai eficient. Nu se încălzesc ca alte becuri tradiționale și nu produc căldura inutilă care ar risipi doar energie.

Citește și: Filme de Crăciun 2023 pe care le poți urmări cu familia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

LED-urile folosesc cu cel puțin 75% mai puțină energie decât produsele de iluminat cu incandescență pentru aceeași cantitate de lumină. Astfel, conform specialiștilor, un bec LED care este folosit 5 ore pe zi va economisi între 50 și 100 de lei pe an față de un bec incandescent.

Becurile LED au o durată de viață mai mare decât becurile tradiționale. În general, ele pot fi utilizate între 20.000 și 50.000 de ore, în timp ce becurile tradiționale vor rezista doar 1.000- 2.000 de ore. Asta înseamnă că vei schimba becurile mult mai rar și astfel costurile de întreținere vor scădea simțitor.

Alte avantaje ale becurilor LED

Becurile LED nu conțin substanțe nocive precum mercurul, ceea ce le face o alegere ecologică, ce reduce poluarea.

LED-urile sunt disponibile într-o varietate de forme și culori și sunt preferatele designerilor. Spre exemplu, benzile LED sunt tot mai des utilizate în proiectele de amenajare, iar rezultatele sunt absolut spectaculoase, așa cum se poate vedea pe Beautiful Homes.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Locuitorii unui cătun din Țara Moților trăiesc ca într-un muzeu viu. Armonia și liniștea domnește peste localitate

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Soluțiile de iluminat cu LED au tipuri de fasung similare cu celelalte tipuri de becuri, iar asta înseamnă că poți folosi aceleași corpuri de iluminat pe care le ai deja instalate.

Există becuri LED cu lumină caldă și rece, care pot fi utilizate în funcție de destinația încăperii. Tot ce trebuie să faci este să alegi soluția de iluminat potrivită locuinței tale sau spațiului în care îți desfășori activitatea. Beneficiile nu vor întârzia să apară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si