Tinerii șomeri sunt într-un număr tot mai ridicat. În luna aprilie, rata șomajului în rândul tinerilor a fost de 21,7%.

Tot mai mulți tineri șomeri. În aprilie, rata șomajului în rândul tinerilor a ajuns la 21,7%

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, rata șomajului BIM în luna aprilie a fost de 5,6%, cu 0,1% mai mult față de martie 2023, însă, rata șomajului în rândul tinerilor pentru luna aprilie se menține la un nivel ridicat de 21,7%.

Citește și: EXCLUSIV: Alexandru, un luptător de 7 ori campion național/ ”Greul nu se poate măsura în cuvinte, ci în ani de trudă”

Astfel, rata șomajului la bărbați este cu 1,1% mai mare față de cea a femeilor. În cazul bărbaților, rata de șomaj este de 6,1%, iar în cazul femeilor rata este de 5%.

Numărul șomerilor cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani pentru luna aprilie 2023 a fost de 461.100 de persoane, mai mare față de luna anterioară când numărul era de 454.100 de persoane.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cerșetoria, transformată de unii într-o afacere profitabilă. Tot mai multe persoane se dau drept infirme, iar autoritățile nu reușesc să stopeze problema

În cazul persoanelor adulte cu vârste cuprinse între 25 și 74 de ani, rata șomajului a fost de 4,6% pentru aprilie 2023.

Numărul şomerilor în vârstă de 25 și 74 de ani reprezintă 76,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna aprilie 2023.

Salariații ar mai putea avea o zi liber dacă fac cursuri de prim-ajutor

Angajaţii care participă la cursuri de prim ajutor ar urma să primească o zi liberă de la muncă.

Există acum o propunere legislativă aflată în dezbatere potrivit căreia angajaţii care participă la cursuri de prim ajutor ar urma să primească o zi liberă de la muncă, potrivit Observator.

Citește și: Sindicaliștii din sănătate cer salarii mai mari pentru asistenții medicali: ”Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie”

Ziua liberă pentru angajații care participă la cursuri de prim-ajutor ar putea fi solicitată atât de angajații de la stat, cât și de cei care lucrează în mediul privat.  

Aceasta se acordă strict la cererea angajatului, care trebuie să depună și o dovadă a înscrierii la un astfel de curs.

Citește și: VIDEO- Românii apelează la un al doilea job. Care sunt cele mai căutate joburi part-time

Sunt acceptate cursurile organizate de instituțiile statului, de cei de la ISU, dar și asociațiile și organizațiile nonguvernamentale sau orice altă entitate specializată și autorizată să organizeze cursuri de prim ajutor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si