În fotografiile publicate de presa de stat din Coreea de Nord, apare și sora dictatorului, fiind primele imagini cu ea din ultimele două luni, potrivit Reuters.

Kim a lăudat viteza cu care au decurs lucrările de reconstrucție din zona Kimhwa, în sud-estul țării, iar în vizita sa a fost însoțit de Kim Yo Jong, a raportat KCNA.

Citeste si: Vedeta unui serial de succes a murit la doar 19 ani. Era fiul unui mare actor

Liderul nord-coreean a făcut scurte declarații despre furtunile care au lovit țara: „Anul acesta a fost unul dintre cei mai dificili, furtunile au lovit cu putere”.

Sora lui Kim Jong-un, considerată al doilea om în stat, a devenit proeminentă pe scena politică prin retorica ei dură împotriva Coreeii de Sud.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Kim Yo Jong
Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, prima din nomenclatura de putere a regimului de la Phenian

Ce ordin a dat Kim Yo Jong armatei

Sora liderului nord-coreean, în calitate de director adjunct al Departamentului de Propagandă al Partidului Muncitoresc din Coreea a continuat să își extindă autoritatea asupra afacerilor militare, chiar dacă nu mai apăruse în public.

„Tovarășa Kim Yo Jong a emis în data de 26 decembrie un ordin numit ‘Privind îmbunătățirea logisticii și lanțului de aprovizionare al Armatei Populare Coreene’, care vizează fiecare ramură a armatei”, a declarat o sursă militară din provincial North Hwanghae.

În ultimele săptămâni au apărut zvonuri cu privire la erodarea poziției Kim Yo Jong în fruntea partidului comunist, bazate în special pe absența sa în spațiul public. 

coreea de nord
Vizită de lucru în zonele afectate de taifun

Reapariția de acum a sorei lui Kim Jong-unv vine la scurt timp după ce un ziar sud-coreean susţinea că a fost retrogradată temporar în urma eşecului summitului de la Hanoi.

Ultima apariţie în presa nord-coreeană a surorii lui Kim Jong Un a fost consemnată în urmă cu 52 de zile, la sesiunea inaugurală a celei de-a 14-a legislaturi a Adunării Populare Supreme.

Sursa: Reuters


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si