Kim Jong Un spune că „nici un caz de febră legat de virusul malefic nu a fost raportat din 29 iulie” și dă vina pentru focarul inițial pe pliantele trimise cu avionul peste granița din Coreea de Sud.

Citeste si: Coreea de Nord ar putea ajuta Rusia cu 100.000 de soldați în războiul din Ucraina- expert militar rus

De când Coreea de Nord a recunoscut că a avut loc un focar de virus Omicron în luna mai au fost raportate aproximativ 4,8 milioane de „cazuri de febră” în

populația de 26 de milioane – dar a identificat doar o parte dintre acestea ca fiind COVID-19.

Regimul de la Phenian a susținut că focarul a încetinit de câteva săptămâni și că doar 74 de persoane au murit, potrivit Sky News.

Sora lui Kim Jong Un acuză Coreea de Sud de transmiterea virusului

Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA) a raportat joi că sora lui Kim, Kim Yo Jong, a declarat că fratele ei a suferit „o febră” și a dat vina pe pliantele trimise cu avionul peste granița din Coreea de Sud. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Coreea de Nord, pregătită să mobilizeze forțele nucleare

Puternica soră a liderului nord-coreean a acuzat sudul că a provocat focarul de Covid din țară și promis „răzbunare” pentru criza medicală creată în țară.

În ciuda unei interdicții care a intrat în vigoare în 2021, activiștii sud-coreeni au trimis de ani de zile peste graniță baloane care conțineau pliante de propagandă și dolari americani.

Kim Yo Jong: Vom eradica nu doar virusul, ci și puterea din Coreea de Sud

Joi, sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a învinuit aceste activități pentru focarul de Covid din țară, spunând că sunt o „crimă împotriva umanității”.

Ea a spus că multe țări – și Organizația Mondială a Sănătății – au recunoscut „pericolul de răspândire a unei boli infecțioase prin contactul cu obiecte contaminate”, potrivit raportului.

„Este foarte îngrijorător faptul că Coreea de Sud trimite pliante, bani, broșuri neglijente și articole în regiunea noastră”, a spus ea.

Yo-jong a avertizat că Phenianul are în vedere „un răspuns puternic de represalii”, adăugând că, dacă baloanele vor continua, „vom răspunde prin eradicarea nu numai a virusului, ci și a autorităților sud-coreene”.

Până și Kim Jong-un se pare că a suferit de Covid, conform comentariilor lui Yo-jong.

"Kim a suferit de febră mare în timpul acestui război de carantină, dar nu s-a putut întinde o clipă când se gândea la oamenii de care era responsabil”, a spus sora lui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si