"Momentan suntem relaxate, pe hartie e un meci abordabil, pornim ca favorite si in mod normal ar trebui sa castigam fara probeleme. Dar stiti cum e in sport, niciun meci nu seamana cu altul, mai ales in FedCup. Eu cred ca putem face trei echipe de FedCup de Grupa Mondiala, ceea ce este incredibil. Cred ca ne-am tras una pe alta, tenisul feminin trece printr-o perioada excelenta si va mai dura ani de zile.

Nu am mai avut niciodata atatea jucatoare in prima suta, cred ca in istoria tenisului romanesc nu au fost atatea fete de valoare, de varste apropiate. Cred ca motivam si generatiile care vin din urma. Romania poate face trei echipe de FedCup, Romania nu sta in Simona Halep si cred ca ar trebui sa castigam cu echipa pe care o avem. Sper sa castigam din primele trei meciuri si sa mergem mai departe”, a declarat Carstea la Aeroportul Henri Coanda.

Sorana Carstea considera ca Romania este norocoasa ca are atatea jucatoare valoroase, avand in vedere ca nu a investit foarte mult in cresterea lor: "Cred ca e sportul care merge cel mai bine in monentul de fata, nu stiu de ce tenisul merge atat de bine. Este frumos ce se intampla si cred ca Romania are noroc, avand in vedere ca nu a facut prea multe pentru noi”.

Irina Begu spera ca echipa Romaniei sa ajunga la un moment dat in fazele finale ale competitiei. 

"Intotdeauna cand am jucat acasa am plecat cu prima sansa si avem avantajul de a avea publicul alaturi de noi, eu cred ca putem sa castigam. Cu siguranta putem spera la mai mult in aceasta competitie, avand numarul doi mondial si multe fete in prima suta.

Poti sa speri la mai mult, dar FedCup a fost mereu o competitie diferita. Noi ne dorim, avem potential ca echipa si speram ca la un moment dat sa ajungem in fazele finale. Le stiu pe canadiene, dar nu am jucat niciodata impotriva lor. Va fi un meci greu, dar sper sa-l castigam. increderea este cea mai importanta si rezultatele noastre din ultima vreme ne dau sperante. Sper sa jucam la fel de bine si la FedCup”, a spus Begu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ea considera ca absenta Simonei Halep din echipa de FedCup constituie un dezavantaj: "intotdeauna este greu cand lipseste Simona Halep, dar noi vrem de fiecare data sa ne castigam meciurile, sa ne facem treaba. Suntem atat de multe in prima suta incat ne putem roti si sa facem o echipa foarte buna. Sa speram ca in week-end-ul asta totul va fi bine."

Chemata in premiera la echipa de FedCup a Romaniei, in locul Simonei Halep, Ana Bogdan s-a aratat nerabdatoare sa debuteze in aceasta competitie.

"Emotii cu siguranta avem cu totii, dar sunt pozitive. Pentru mine este o onoare sa reprezint Romania si sa fiu prezenta la Cluj. Astept de mult timp acest lucru si iata ca s-a indeplinit. Am fost foarte emotionata si foarte bucuroasa pentru ca asteptam de foarte mult timp sa fiu alaturi de fete, sa fac parte din echipa si sa luptam pentru noi si pentru tara noastra. La FedCup voi lupta mai mult si voi munci pentru fiecare punct in parte”, a spus Ana Bogdan.

Raluca Olaru spera ca Romania sa faca spectacol in intalnirea cu echipa Canadei: "In tenis trebuie sa iei adversarul in serios de fiecare data. Ne bucuram pentru aceasta tragere si mergem sa ne facem treaba, ca de obicei. De fiecare data ma bucur cand sunt convocata, e o onoare si o placere sa joc pentru Romania si sa fiu alaturi de fete. Noi ne dorim si spectacol, dar dincolo de asta ne dorim si victoria, speram sa ne bucuram impreuna. Fetele au avut rezultate in ultimul timp, sunt si mici fluctuatii de forma, dar cred ca avem o echipa foarte buna si avem motive sa avem incredere in noi. Avem o echipa puternica, sunt sase fete in Top 100 si asta e destul de rar. Pentru o tara ca Romania eu cred ca stam destul de bine."

Simona Halep, locul 2 WTA, nu este refacuta dupa accidentarile suferite la Australian Open si nu va evolua in intalnirea Romania- Canada din cadrul Cupei Federatiei.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Partida Romania- Canda va avea loc, sambata si duminica, la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca si va conta pentru Grupa Mondiala II a competitiei.

Invingatoarea din aceasta intalnire va juca, in aprilie, barajul pentru promovarea in primul esalon valoric al FedCup, iar invinsa va evolua pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si