Șorici în saramură cu usturoi. Cum se prepară. Se topește în gură!
Şoriciul în saramură cu usturoi, o delicatesă din bucătăria românească ce se topeşte în gură.
Se pregătește șoriciul, se spală, se curăţă de păr. Se taie fâșii apoi, cu dimensiunile dorite. Se rulează, eventual se leagă cu ață și se așează în borcane de 800 gr.
Se pregătește saramura din apă, sare și usturoi. La un litru de apă, se pun 40 gr. de sare. Se lasă la frigider 3-4 zile, timp în care are timp să se frăgezească.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
La 1 litru de apă, se pun 40 grame de sare. Se lasă la frigider 3-4 zile, timp în care are timp să se frăgezească. Dacă este tare şi este nevoie, se poate fierbe înainte de a se pune în saramură.
Dacă este tare și este nevoie, se poate fierbe înainte de a se pune în saramură.
Acesta se poate servi ca aperitiv pe pat de salată verde.Citeste si: VIDEO- Se poate ține post fără să suferim de foame sau să ne îngrășăm