Close sidebar
Close sidebar

Sorin Cîmpeanu, anunț despre înfiinţarea unor cabinete de psihopedagogie în școli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că propune înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie în fiecare școală din România, afirmând că ar fi necesare în jur de 3.000 de consilieri pentru aceste cabinete.

Alina Raducu,

Sorin Cîmpeanu, anunț despre înfiinţarea unor cabinete de psihopedagogie în școli [Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

“Intenţionăm să promovăm o OUG prin care să permitem înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie, de orientare, la nivelul fiecărei şcoli. Este nevoie de aceşti consilieri în şcolile de România”, a afirmat luni, Cîmpeanu.

Ministrul Educației propune ca în fiecare școală din România să fie înființat un cabinet de psihopedagogie

Ministrul a mai menționat că este necesar să fie realizată o colaborare cu universităţile din ţară cu experienţă vastă în acest domeniu.

Sorin Cîmpeanu, anunț despre înfiinţarea unor cabinete de psihopedagogie în școli [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

“Posibilitatea înfiinţării acestor centre de consiliere în fiecare şcoală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competenţe adecvate. Este nevoie de conlucrarea cu universităţile româneşti, sunt zece universităţi care au experienţă şi expertiză în acest domeniu, este nevoie de un număr situat între două mii şi trei mii de consilieri.

Aceşti consilieri nu sunt pregătiţi, nu există persoane cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util şi eficient”, a mai declarat Ministrul Educației.

Citeste si: Veste bună pentru românii care vor să se vaccineze cu Pfizer. Cea mai mare tranșă de doze ajunge luni în țară

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI