Sorin Cîmpeanu: „Resping categoric acea fugă de răspundere din partea unor directori de şcoli care aşteaptă la nivel uniform o decizie centralizată...”

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații. Ministrul Educației a vorbit despre directorii școlilor care aşteaptă la nivel uniform o decizie centralizată. Oficialul spune că deciziile diferă între cele 17.632 de şcoli.

Cîmpeanu a anunţat, luni, că respinge acea fugă de răspundere manifestată de unii directori de şcoli care aşteaptă o decizie la nivel central în privinţa măsurilor care trebuie luate în cadrul unităţii de învăţământ. El afirmă că o asemenea hotărâre la nivel naţional nu poate fi luată din cauza condiţiilor diferite din şcoli.

Citeste si: Ministerul Educaţiei: „Sunt 8.470 de elevi şi preşcolari infectaţi cu Sars-Cov-2”

Ministrul Educației a declarat, cadrul unei conferinţe de presă, că, la apariţia unei îmbolnăviri într-o clasă, se suspendă activitatea la nivelul clasei. Politicianul a anunțat că în cazul în care sunt suspendate cel puţin jumătate din numărul total al claselor dintr-o şcoală, atunci este suspendată activitatea fizică la nivelul întregii şcoli.

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

„Am adus aceste clarificări în videoconferinţa cu inspectorii şcolari generali.

Situaţia este diferită într-o şcoală în care rata de infectare este peste 6 la mie, este 6,01 la mie şi într-o şcoală în care rata de infectare într-o localitate este 18, 19 sau 20 la mie. Situaţia este diferită într-o şcoală în care avem un caz de îmbolnăvire sau de carantinare în rândul cadrelor didactice sau niciun caz, faţă de situaţia în care avem 10-15 cazuri de îmbolnăvire. Situaţia este diferită într-o şcoală în care clasele au efective reduse de elevi, în care se învaţă într-un singur schimb şi într-o şcoală în care se învaţă în trei schimburi cu clase care
sunt la maxim din perspectiva numărului de elevi. Aceste situaţii sunt cunoscute doar la nivelul şcolii şi atunci separat de reguli generale, cunoscute, cele două, avem posibilitatea trecerii în online a oricărei şcoli din România emite această solicitare prin conducerea şcolii care este singura capabilă să cunoască realităţile din acea şcoală”,
a explicat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Ministrul Educației a făcut un anunț privind funcționarea școlilor. Ce se va întâmpla cu elevii?

Cîmpeanu a transmis că inspectoratele şcolare judeţene au înţeles cum trebuie aplicate prevederile ordinului comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii. Politicianul respinge acea fugă de răspundere manifestată de unii directori de şcoli.

sorin cîmpeanu directori școli decizie

Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.

(sursa foto: Facebook)

„Toate inspectoratele şcolare judeţene au înţeles în urma acestei conferinţe modul în care trebuie să aplice prevederile ordinului comun Ministerul Educaţiei – Minsterul Sănătăţii care acoperă toate situaţiile posibile.

Resping categoric acea fugă de răspundere manifestată în puţine situaţii, dar manifestată din partea unor directori de şcoli care neînţelegând că atunci când eşti directorul unei şcoli ţi-ai asumat responsabilitatea gestionării situaţiei din acea şcoală şi aşteaptă la nivel uniform o decizie centralizată, care nu poate fi luată tocmai din cauza condiţiilor diferite între cele 17.632 de şcoli”, a transmis ministrul Educaţiei.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: "Şcolile trebuie să se închidă ultimele"

Ministrul Educației și Cercetăriii a anunțat că regulile nu se respectă în școli, dar și la nivelul întregii societăți.

„Din păcate, însă, constatăm că regulile nu se respectă nu numai în şcoli, nu se respectă la nivelul întregii societăţi, constatăm că este foarte slab înţeleasă importanţa şi necesitatea vaccinării, importanţa şi necesitatea respectării regulilor de protecţie sanitară. Nu numai în şcoli. Să ştiţi că în şcoli regulile se respectă mai riguros decât în cele mai multe medii”,

a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Profesorii nu pot fi obligați să suporte costul testelor COVID! Sorin Cîmpeanu: „Nu există posibilitatea”


Editor web

„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.

„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"

Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.

Îți Recomandăm Și...