Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică “se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Masca în școli se păstrează cu titlu de recomandare

Încă nu este un lucru cert dacă vor fi aplicate modificările, de mâine, de miercuri sau din zilele următoare.

Citeste si: Un profesor din Capitală a fost arestat în curtea liceului la care predă după ce ar fi spart capul unui elev

Klaus Iohannis a anunțat că  starea de alertă nu va fi prelungită după 8 martie,  iar o serie de restricții vor fi eliminate.

Citeste si: Simulări Evaluare Naţională 2022: Când încep examenele pentru clasa a 8-a?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea “, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

Ce precizări a făcut Sorin Cîmpeanu în legătură cu desfășurarea cursurilor online ale facultăților

  “Odată cu ieșirea din starea de alertă, dispare singurul fundament legal (Legea 55) care permitea derogare de la acest lucru”,

a declarat ministrul Educației.

Citeste si: Câți refugiați ucraineni au ajuns în România. Raed Arafat: Ne pregătim pentru creșterea numărului de persoane

Oficialul a continuat că “ școlarizarea fără certificarea calității de către ARACIS poate conduce la nerecunoașterea diplomelor românești “.

Pentru viitor, va trebui să gândim modalitatea în care se realizează acreditarea, pentru a se putea organiza cursuri online.

Dar asta va presupune cu siguranță evaluări ale resursei umane, ale infrastructurii fizice și IT, proceduri “, a declarat Cîmpeanu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si