Cîmpeanu a transmis vineri că a semnat şi a trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului şcolar şi micşorează numărul de note necesar încheierii mediei elevilor. În cazuri spieciale, mediile pot fi încheiate după revenirea elevului la cursuri, până la finalul semestrului ll. Ministrul a precizat că a transmis în teritoriu lista tezelor care vor fi susţinute în acest an. De asemenea, a precizat că CNSU decide într-o şedinţă privind desfăşurarea cursurilor în funcţie de rata de vaccinare a personalului, după care va fi semnat ordinul de ministru în acest sens, tot în

cursul zilei de vineri.

Citeste si: VIDEO| Lista miniștrilor Guvernului Ciucă şi programul de guvernare au fost depuse la Parlament

Ce a spus Sorin Cîmpeanu

Politicianul spune că a fost redactat, iar în cursul zilei de vineri va fi semnat Ordinul de ministru care stabileşte rata de vaccinare în funcţie de care se vor desfăşura cursurile în şcolile şi grădiniţele de stat şi private. Conform acestuia, a fost luată în considerare rata de vaccinare la nivelul întregului personal din sistemul de educaţie pe motiv că elevii nu interacţionează doar cu profesorii, ci cu întregul personal din unitatea de învăţământ. În Capitală, un număr de 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private, reprezentând 69% din şcoli ,au rata de vaccinare de peste 60%.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a discutat despre numărul de infectări din școli, dar și despre învățământul online: ”Un dezastru”

„Şcoala va începe pentru toţi elevii şi pentru toţi copiii din grădiniţe în data de 8 noiembrie, mă refer aici şi la învăţământul de stat şi la învăţământul privat.(...) Şcolile care au rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online, acesta e un lucru foarte clar”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ministrul a precizat, răspunzând unei întrebări, că din totalul de 2 930 000 de elevi şi preşcolari, aproximativ 1 800 000 vor începe, luni şcoala în format fizic.

sorin cîmpeanu rată de vaccinare redeschidere școli

Elevii revin la școală.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Peste 100 de şcoli din Bucureşti au cerut să treacă la cursuri online”

Rata de vaccinare la nivelul fiecărei şcoli şi grădiniţe va fi disponibilă pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe cel al inspectoratului şcolar al municipiului Bucureşti.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Conform lui Cîmpeanu, cea mai ridicată rată de vaccinare se regăseşte în licee, pe locul al doilea în ceea ce priveşte vaccinarea personalului sunt grădiniţele, urmate de şcolile gimnaziale.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre redeschiderea școlilor! Decizia luată de ministerul Educației


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si