Sorin Cîmpeanu a menționat când se vor putea relua cursurile fizice din școli. „Nu excludem niciun scenariu în ceea ce privește redeschiderea școlilor, orice scenariu- inclusiv o deschidere zonală a învățământului în forma sa fizică, față în față.”a declarat luni seara, la Digi24, Ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că se vor lua în calcul mai multe scenarii pentru a se putea redeschide învățământul românesc. „Orice scenariu este deschis.

Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a zis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut public și faptul că au fost stabilite mai multe criterii pentru luarea unei decizii referitoare la școli: evoluția situației epidemiologice după vacanța de iarnă, modul în care se desfășoară campania de vaccinare, situația cu elevii care nu au încă acces la educație online și modul în care vor proceda și alte state.

Citeste si: Anunțul oficial, venit din partea Ministrului Educației, pentru toți elevii din România. Ce sa va întâmpla cu școlile din data de 11 ianuarie 2021

Când se vor redeschide școlile din România

Evaluarea situației epidemiologice a fost programată pentru data de 15 ianuarie 2021, așa că o posibilă decizie de redeschidere a școlilor va fi luată după prima jumătate a lunii ianuarie. Ministrul Educației a mărturisit că este posbil să se deschidă școlile fizic în acele regiuni unde rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire este mică.

„Analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei cu competență în domeniu: Ministerul Sănătății, cei responsabili de vaccinare, cei de la Situații de Urgență și

Ministerul Educației”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

sorin cîmpeanu redeschidere școli
Când se redeschid școlile din țară?![Sursa foto: google]

Citeste si: Când se redeschid școlile în 2021? Anunțul făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „Mi se pare prea devreme”

„În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi cu cei mai mulți reprezentanți ai procesului de învățământ din România- este vorba de cadre didactice, de inspectori școlari, de asociații ale părinților, ale elevilor, ale studenților, de sindicatele de învățământ-, precum și în urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul sănătății, cu decidenții din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și cu coordonatorul campaniei de vaccinare, au reieșit clar următoarele lucruri:

În primul rând, trebuie să avem în vedere evoluția epidemiologică în urma vacanței de iarnă, pe care am văzut-o cu toții cum s-a derulat. Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie. Vom vedea care este rata de infectare, un lucru extrem de important.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare. În acest sens, în urmă cu câteva ore, am transmis către toate inspectoratele școlare județene rugămintea de a raporta o situație la nivelul fiecărei unități de învățământ, am transmis aceeași solicitare către toate universitățile din România, cu privire la disponibilitatea la vaccinare a personalului din învățământ- personal didactic, personal didactic auxiliar și personal nedidactic. Este vorba de importanța pe care o acordăm campaniei de vaccinare, după ce toate unitățile de învățământ au afișat, la solicitarea pe care am făcut-o în ultimele zile ale anului trecut cu privire la link-ul către site-ul oficial pe care se regăsesc toate informațiile complete și corecte despre campania de vaccinare, despre necesitatea și importanța vaccinării. Așteptăm aceste rezultate în data de 15 ianuarie până la orele 16:00, le coroborăm cu evoluția epidemiologică, rata de infectare, după care, luând în considerare și măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu aceeași problemă, luând în considerare problemele specifice sistemului de educație- și precizez că am cerut o altă raportare, cu termen 11 ianuarie, cu privire la estimările elevilor care se află în risc cu privire la modul de derulare a procesului de învățământ online.

În urma acestei analize, care trebuie să fie responsabilă, orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect. Ea nu poate fi decât partajată între Ministerul Sănătății, cei responsabili de campania de vacinare, cei responsabili pentru situația de urgență și Ministerul Educației.

Urmare a rezultatelor pe care le așteptăm în data de 15 ianuarie, sunt convins că profesorii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, personalul din învățământul românesc va putea să beneficieze de o prioritate (la vaccinare- n.r.) conformă cu importanța educației, conformă cu așteptările societății în ceea ce privește redeschiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si