Internările fuseseră sistate din 30 noiembrie, după ce mai mulţi bebeluşi născuţi acolo au ajuns la alte spitale cu stafilococ auriu, iar mai mulţi angajaţi au fost confirmaţi cu această bacterie.

"Mai este un aspect: noi vom propune modificarea unei alte hotărâri de Guvern, care este un act subsecvent legii securităţii în muncă, care specifică numărul şi tipul de analize care trebuiesc efectuate personalului din spital sau personalului la angajare.

Sunt analize standard, pentru depistarea streptococului beta-hemolitic, pentru HIV/SIDA, tuberculoză chiar, dar noi vom propune o situaţie astfel încât spitalele să poată să decidă pentru ce germeni vor preleva probe, câte, pentru că în acest moment pentru a depista stafilococul nu este obligatorie analiza. Deci toate aceste lucruri ne-au făcut să regândim nişte acte normative care sunt în vigoare de mai mult timp şi care se pare că nu mai corespund nevoilor actuale", a afirmat Sorina Pintea.

Cum vor fi sancționați vinovații

Pintea a spus că, în mod normal, conducerea spitalului ar trebui să decidă dacă recuperează banii de la persoanele vinovate.

"Noi am sancţionat pe cine am considerat că a greşit- sau, mă rog, pe cine am considerat... pe cine a greşit", a spus Pintea, fiind vorba despre nouă angajaţi.

Sorina Pintea a explicat și dacă spitalul va avea o problemă cu plata salariilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Este vorba despre 10.000 de lei. Spitalului nu i-a fost sistată activitatea, doar nu mai putea să facă internări, dar putea să facă externări, sau a făcut externări. Externarea constituie un caz medical rezolvat care este finanţat de casa de asigurări de sănătate, deci nu cred că asta constituie o problemă. Şi dacă ar fi constituit o problemă, s-ar fi găsit soluţii. Eu nu cred că cineva putea să îşi asume să ţină deschisă sau, mă rog, să continue cu internările într-o maternitate asupra căreia au existat suspiciuni".

"Au fost foarte cooperanţi, au făcut ce li s-a spus, conform protocoalelor, şi iată că putem să redeschidem sau putem să dăm drumul la internări, începând de vineri", a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, referitor la Maternitatea Giuleşti.

 

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii (MS) anunţa că, până joi, 45 de copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent (MRSA), doi copii colonizaţi şi cinci infirmaţi.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Internările la Maternitatea Giuleşti au fost sistate din 30 noiembrie, după ce a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi. De asemenea, bacteria a fost găsită şi în scutecul unui bebeluş normoponderal.

În plus, s-au izolat germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si