In articol:
Sos guacamole- reteţa originală din Mexic. Guacamole e unul din cele mai indragite sosuri din întreaga lume, acesta tragandu-se de pe taramul Mexicului. Este un sos cremos, moale, usor acru, fiind un aperitiv rapid, care nu are nevoie de alte ustensile speciale.
Iată ce trebuie să faci pentru a prepara un gacamole rapid și gustos după rețeta originală din Mexic.
Ingrediente- reteță guacamole:
- 2 avocado
- Jumatate de lamaie
- O rosie
- 3 fire de ceapa verde
- 3 fire de coriandru
- Sare
- Piper
Alte i ngrediente (opționale):
- 1 ardei chili tocat
- 1 catel de usturoi zdrobit
Citeste si: Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă pentru orice sezon
Mod de preparare- rețetă guacamole
Pentru aceasta salata de guacamole vei începe mai întâi prin a zdrobi pulpa de avocado cu o furculită, fara a exagera si a o transforma in crema, dupa care adaugi toate celelalte ingrediente si
Metoda traditionala de preparare pentru sosul cu avocado de post cere un mojar mai mare sau un “molcajete” traditional mexican din piatra. Astfel, cand pisezi ingredientele vei elimina uleiurile specifice legumelor si vei acumula un gust mai bun si uniform preparatului la final.
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi cu orez ca în Grecia
Mai apoi continui cu o ceapa bine tocata, coriandrul, sarea si ardeiul iute pe care le pisezi in jur de doua minute, pana formeaza o pasta de culoare uniforma, adaugand avocado si continuand sa pisezi pana se intinde in bucatele, pastrand o usoara textura.
In mod traditional, guacamole se consuma cu tortilla sau chipsuri din porumb, guacamole putand face parte dintr-o salata cu carne, sau o puteti pune pe felii de paine prajita sau pe bruschete.
Citeste si: Retete cu dovlecei pentru toate gusturile
Acest preparat se păstrează la frigider, deoarece isi schimba culoarea foarte repede.