Judecătoria Onești a decis arestarea preventivă a soției agresorului, pentru complicitate la luare de ostatici, potrivit surselor Digi24. Femeia fusese reținută după ce anchetatorii au stabilit că, în timpul evenimentului de luni, ea se afla la etajul 4 al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul groazei.

Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic. Autorităţile nu au găsit un partener de dialog de negociere în familia agresorului, iar soţia bărbatului i-a anunțat pe polițiști că „îşi susţine soţul în toate demersurile sale”. 

Citeste si: Filmul evenimentelor în cazul crimei de la Onești. Detalii halucinante

Soția lui Gheorghe Moroșan fusese reținută de poliție încă de luni seara, fiind acuzată de complicitate la privare de libertate. Femeia ar fi avut în geantă coliere de plastic identice cu cele folosite de criminal ca să-i lege pe ostatici.

Disperarea- motivul dublei crimei. ”Sper să nu ajung să fiu acuzat de terorism” 

Gheorghe Moroșan a lăsat un mesaj prin care explică mecanismele prin care a fost lăsat fără apartamentul de la Onești, pe baza unor abuzuri, după cum el însuși susține. Moroșan a redactat o lungă listă de persoane care se fac vinovate că i-au distrus viața.

Mesajul se încheie cu o amenințare clară la adresa vinovaților și cu un avertisment dur: ”sper să nu ajung să fiu acuzat de terorism”.

Scrisoarea respectivă a fost redactată în urmă cu 5 ani și transmisă mai multor jurnaliști importanți din România, într-o încercare disperată de a recupera bunurile care i-au fost confiscate în urma unui proces catalogat de el nedrept.

Presa locală a scris pe larg, în perioada 2002-2010 despre situația soției lui Moroșan, condamnată pentru dispariția a mai multe tone de materiale din gestiunea combinatului la care lucra.

Gheorghe Moroșan
Gheorghe Moroșan a lăsat un mesaj prin care explică mecanismele prin care a fost lăsat fără apartamentul de la Onești

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Filmare video din anul 2018 în care Gheorghe Moroșan povestește care ar fi fost abuzurile împotriva sa:

 

Cum a decurs intervenția polițiștilor la Onești

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Gheorghe Cristian, a prezentat pas cu pas intervenția în timpul incidentului de la Onești. Oficialul IGPR a declarat că adjunctul poliției din oraș a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea. Potrivit oamenilor legii, cei doi locuiau la 2- 3 blocuri distanță.

"Primul apel sosit la dispecerat a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care are o problemă din cauza unui litigiu, amenințând că va folosi un cuțit. În momentul transferului apelului, s-a întrerupt.

Operatoarea a transferat apelul către colegii din teren. Primul echipaj a ajuns la 11:52, respectiv la 5 minute după sesizare. La ora 11:55, s-a dispus constituirea unei grupe operative, formată din 17 polițiști, printre care și un negociator.

Totodată, la fața loclului s-a deplsat și adjunctul Poliției Municipiului Onești. Adjunctul a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea. 

Citeste si:  El este călăul celor doi muncitori din Onești. Motivul care l-a făcut să recurgă la acest gest

Pe parcurs, adjunctul a încerca detensionarea situației. Ulterior, la fața locului a ajuns și șeful poliției municipale Onești. Negociatorul a ajuns la ora 13:53, fiind chemat de urgență la serviciu, fiind liber.

La ora 14:01 a fost solicitat un echipaj ISU Bacău. La ora 14:38, cel în cauză, agresorul a reapelat 112 și a sesizat că are în locuință două persoane legate și a solicitat actul apartamentului sau 300.000 de euro. A spus că dacă aude vreo mișcare pe casa scării va trece la executarea celor doupă persoane".

Oficialii Poliţiei au menţionat că autorităţile nu au găsit un partener în familia agresorului, atunci când echipa de negociere a încercat să ia legătura cu soţia bărbatului aceasta anunţând că "îşi susţine soţul în toate demersurile sale".

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

"În continuare, în paralel, polițiștii au discutat cu soția autorului, care a declarat că își susține soțul în toate demersurile sale. La 16.39 a apelat din nou la 112, cerând să vorbească cu persoane mai importante, deoarece nu are nevoie de poliție. Acest apel s-a derulat pe parcursul a 12 minute și 52 de secunde, timp în care operatorul 112 a încercat să-l calmeze", a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Gheorghe Cristian.

După mai bine de cinci ore în care i-a ţinut sechestraţi pe cei doi muncitori, în atitudinea agresorului s-a produs "un declic”, susţin anchetatorii. Tot în acel moment una dintre victime a încercat să scape. Iniţial, forţele de intervenţie au folosit cartuşe de cauciuc care au lovit mâna agresorului, făcându-l să scape arma.

"Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că agresorul a trecut la fapte.

Nu s-a ezitat niciun moment”, susţin reprezentanţii Poliţiei.

"Încă de la început vă asigurăm că suntem determinați să clarificăm toate aspectele ce țin de acest eveniment. Cei care se fac vinovați de această tragedie vor răspunde legal. Ancheta a fost deja preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău", a declarat un oficial IGPR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si