Actrita Diana Lupescu (63 de ani) va fi operata peste doar cateva saptamani din cauza unor probleme grave pe care le are la genunchi. Sotia europarlamentarului Mircea Diaconu va primi o „proteza anatomica de genunchi cu rotatie externa inclusa in condilul femural”. Mai precis, Dianei Lupescu ii va fi implantata proteza in articulatia genuchiului, operatia urmand sa fie efectuata de catre Prof. Horia Orban, seful Clinicii de Ortopedie si Traumatologie de la Spitalul Elias din Bucuresti.

Proteza a fost realizata pe comanda la o firma de specialitate si a costat aproape 10.000 lei.

Proteza anatomica reprezinta o solutie medicala relativ noua in Romania si are avantajul de a avea o durata de viata mai indelungata decat proteza clasica. Producatorii garanteaza o durata de viata a protezei de minim 20-25 de ani, insa in cele mai multe cazuri, aceasta tine toata viata, fara a mai fi nevoie de alte interventii.

In cazul Dianei Lupescu, medicii au ales aceasta varianta pentru ca actrita ajunsese sa aiba dureri ingrozitoare in zona genunchiului si dificultati mari in a folosi piciorul. Prin implantarea protezei, urmeaza sa-i fie inlocuita partial articulatia genunchiului cu un set de piese artificiale realizate din componente proteice, realizate in asa fel incat sa se muleze perfect pe forma femurului. Operatia va dura aproximativ o ora, iar in timpul acesteia vor fi indepartate portiuni din os, impreuna cu cartilajul deterioirat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 

 

 

Dupa operatie, sotia lui Mircea Diaconu va trebui sa ramana in spital aproximativ 10 zile, dupa care va urma un program de recuperare medicala.

 
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si