Olena Zelenska nu şi-a văzut soţul de mai mult de o lună, fiind prea periculos pentru ea şi copiii să stea în acelaşi loc cu echipa preşedintelui. Întrebată de ce nu pleacă din Ucraina, fiind a doua ţintă a ruşilor, ea a afirmat: ”Ţinta numărul unu suntem noi toţi”.

Citeste si: Volodimir Zelenski: Câţi soldaţi ruşi morţi sunt în "planul" lui Putin?

Potrivit CNN, Prima Doamnă a Ucrainei le cere tuturor să nu lase ca războiul din țara sa să devină o rutină, iar victimele simple statistici.

Olena Zelenska: Nu eu sunt ținta, fiecare ucrainean este o ţintă pentru ruşi 

Întrebată de ce a rămas în Ucraina, deşi este a doua ţintă a forţelor ruseşti, după soţul ei, Olena Zekenska a declarat că soldații ruși vor să ucidă orice ucrainean, astfel încât nu este într-un pericol mai mare decât restul populației civile.

Citeste si: Războiul Rusia-Ucraina, ziua 49. Toate coridoarele de evacuare sunt blocate. 720 de cadavre de civili, găsite în zona Kiev

”Dacă te uiţi cu atenţie, devine clar că fiecare ucrainean este o ţintă pentru ruşi: Fiecare femeie, fiecare copil. Cei care au murit zilele trecute din cauza unei rachete ruseşti [în timp ce] încercau să se evacueze din Kramatorsk nu erau membri ai familiei prezidenţiale, erau doar ucraineni.

Aşadar, ţinta numărul unu pentru inamic suntem noi toţi”,a spus Zelenska.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Olena Zelenska, despre drama copiilor din Ucraina: Cu o zi înainte de război, ei erau elevi europeni obişnuiţi, cu un program şi planuri pentru vacanţe  

[Sursa foto: Twitter]

Soția președintelui Ucrainei a refuzat să transmită un mesaj pentru mamele din Rusia, spunând că nivelul propagandei ruseşti este mai mate decât propaganda lui Goebbels din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar rușii nu mai pot percepe adevărul orice le-ai spune:

"Acum toată lumea poate vedea crimele de război(...) dar problema este că ruşii nu vor să vadă ceea ce vede întreaga lume(...) Ei nu vor să audă şi să vadă. Nu mă voi mai adresa lor”, a explicat soția lui Zelenski.

Citeste si: Zelenski anunță capturarea unui aliat al lui Putin. Cine este oligarhul Victor Medvedchuk

Aceasta crede că este important ca războiul să nu rvină o rutină, iar victimele doar nişte statistici. ”Nu vă obişnuiţi cu durerea noastră”, a mai transmis ea.

"Obiectivul numărul 1 este să salvăm copiii"

Soția lui Volodimir Zelenski a vorbit despre cât de greu îi este să vadă copiii ucraineni suferind într-o zonă de război:

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”Simt că am fost aruncaţi cu ani şi decenii în urmă. Acum nu vorbim despre alimente sănătoase, ci despre alimente în general. Este vorba despre supravieţuirea copiilor noştri! Nu mai discutăm, ca înainte, despre care este cel mai bun echipament pentru şcoli- [în schimb] este pusă sub semnul întrebării educaţia pentru milioane de copii. Nu mai putem vorbi despre un stil de viaţă sănătos pentru copii- obiectivul numărul unu este de a-i salva”, spune ea, potrivit News.ro.

Olena Zelenska a precizat că jumatate dintre copiii ucraineni au fost forţaţi să fugă în străinătate, iar câteva mii au fost răniţi fizic şi psihic. ”Pe 23 februarie (cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina – n.r.), ei erau elevi europeni obişnuiţi, cu un program şi planuri pentru vacanţe”, a mai afirmat soția preşedintelui ucrainean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si