Președintele american Joe Biden și soția sa au întâmpinat-o ieri la Casa Albă pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, pentru o vizită înaintea discursului ei de astăzi din Congresul SUA.

Citeste si: Ce a obținut Vladimir Putin din summit-ul trilateral din Iran

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a îmbrățișat-o pe Jill Biden și a primit florile de la președintele SUA, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Ulterior, cele două femei și delegațiile din ambele țări s-au așezat pentru o întâlnire în Sala Albastră a Casei Albe.

Citeste si: Rusia, acuzată de SUA că pregătește anexarea teritoriilor ocupate în Ucraina

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Jill Biden a fost într-o vizită neanunțată în Ucraina, cu două luni în urmă, după ce a trecut și pe la București. 

biden olena zelenska

Jill Biden, îmbrățișând-o pe soția lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska

[Sursa foto: Twitter]

Mesajul lui Zelenski despre vizita soției sale în SUA

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski afirmă că se aşteaptă la „rezultate semnificative” pentru Ucraina după vizita soţiei sale, Olena Zelenska, la Washington, relatează The Guardian.

Citeste si: Ucraina vrea să atace Crimeea: „Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră”

”Creşterea sprijinului american pentru Ucraina, asistenţă suplimentară pentru protejarea oamenilor de teroarea rusă, abordarea nevoilor umanitare sunt obiectivele vizitei în curs a Primei Doamne a Ucrainei în Statele Unite. Aştept de la această vizită a Primei Doamne rezultate semnificative pentru Ucraina în cooperare cu America. Este important chiar acum. Au existat deja întâlniri cu secretarul de stat Antony Blinken, cu Samantha Power şi cu alte politiciene influente care reprezintă structurile guvernamentale şi parlamentare ale Americii”, a declarat Zelenski.

Discursul Olenei Zelenska în Congresul american

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, va rosti, miercuri, un discurs în faţa Congresului SUA, a anunţat biroul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Toţi membrii Camerei Deputaţilor şi Senatului sunt invitaţi la discurs, care va avea loc la ora 11:00 a.m. (ora Europei Centrale), în Congressional Auditorium din cadrul Capitol Visitor Center din Washington, DC.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a adresat online Congresului SUA în 16 martie, fiind aplaudat îndelung atât la începutul discursului, cât şi la finalul lui.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si