Cel ce a condus IPJ Călărași și IPJ Prahova, comisarul șef, Marian Iorga, ar fi cerut 50.000 de lei și favoruri sexuale, șpagă pentru o promovare în funcție.

Comisarul șef a fost sancționat de superiorii săi

Marian Iorga a fost pus la dispoziția MAI și detașat la Școala de Poliție de la Câmpina. El se află sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru corupție.

Lista bunurilor primită este lungă, procurorii DNA, susțin că Marian Iorga, ar fi primit șpagă zeci de mii de euro, terenuri, vacanțe în Bulgaria, baloți de lucernă, dar și favoruri sexuale.

Iorga a condus Poliția din Călărași din 2015 până în mai 2020, timp în care ar fi protejat mai mulți oameni de afaceri din zonă sau ar fi promovat diverse persoane în funcții de conducere.

„Inspectorul principal M.A.I, comisar șef I.I.C și subcomisar D.B ar fi oferit inspectorului-șef Iorga Marian suma de 50.000 de lei pentru a fi numiți pe funcții de conducere”, se arată în ordonanța de începere a urmăririi penale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Inspectorul șef, este acuzat și că ar fi întreținut relații intime cu diferite angajate IPJ Călărași, pentru promovarea lor în diferite funcții.

Citeste si: Nelu Iordache a fost astăzi audiat la DNA într-un nou dosar de corupție

Alte șpăgi pe care le-ar fi primit Marian Iorga

Comisarul șer ar fi primit chiar și produse alimentare, în schimbul promovăriil lui V.R,

ofițer la Poliția Lehliu, în funcția de șef Birou Control Intern.

Tot în schimbul unei promovări, ar fi reușit să-și renoveze și biroul, iar în noiembrie 2016 și martie 2017, ar fi obținut circa 200 de baloți de lucernă care au fost transportați la ferma pe care tatăl ofițerului de poliție o are în Prahova.

Trei hectare de teren, ar fi obținut în urma promovării șefului Poliției Călărași, ca șef al Serviciului de Investigații Criminale.

În 2015, a primit suma de 30.000 de euro pentru încetarea verificărilor și pentru a evita blocarea activității agentului economic.

În 2016 a primit 5.000 de lei de la tatăl lui D.C.F, pentru promovarea în fruntea Serviciului Ordine Publică.

Citeste si: Percheziții de ultima oră la sediul USL Metrou. Se fac cercetări și la reședința lui Ion Rădoi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si