Spanac, ceapa, sau ridichi. Sunt doar cateva dintre legumele romanesti de sezon care au aparut peste tot prin piete!
Desi reusesc sa obtina castiguri bune, micii agricultori se plang ca trebuie sa mareasca pretul ca sa-si poata acoperi investitia.
Denisa Chivaran, este asistent medical dar si agricultor. Cultiva de peste 10 ani, spanac in 4 solarii. Il vinde engros, cu 7-8 lei kilogramul.
Pentru ca leguma sa se dezvolte rapid, are nevoie de solarii si de conditii bune.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
In timp, clientii au testat gustul si i-au ramas fideli. Tanara vinde acum, la inceput de sezon, chiar si 80 kg de spanac pe zi.
Forfota mare este si in solariile unde au aparut firele de ceapa romaneasca de primavara.
Cu alte cuvinte, firul de ceapa din solar se vinde cu 20 de bani. Fiindca productia a fost mai mica anul acesta, producatorii din Dolj au marit pretul.
In ultimul an, pretul legumelor s-a scumpit cu peste 20%.