O premieră în Europa. Spaniolii ar putea fi primii europeni care introduc „concediul menstrual” plătit. Noua lege constă în acordarea a câteva zile libere femeilor care se confruntă cu dureri mare în acea perioadă a lunii. Legea există deja în mai multe state din Asia și Africa.

Citește si: Topul celor mai valoroase monede din România. Piesa de 20 de lei din 1868 are o cota de 250.000 de euro

În perioada menstruației, femeile trec prin niște dureri cumplite. Atunci nu au chef să facă absolut nimic. Pentru a nu-și pierde locul de muncă, ele trebuie să tragă tare și să apară cu zâmbetul pe buze.

O nouă lege în Spania

Ca să remedieze durerile și problemele în fața căruia orice femeie trebuie să facă față, mai ales la locul de muncă, guvernul spaniol a propus introducerea unui concediu acordat femeilor care suferă de menstruații dureroase.

Citește si: FINALA EUROVISION 2022. Care sunt piesele care se vor lupta pentru marele trofeu

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu va fi un concediu neplătit, ci unul plătit. Noua reglementare vine ca o mână de ajutor în cazul femeilor care chiar traversează cu greu menstruația lunară. În aceste momente, legea nu a trecut încă de Parlament, dar dacă o să o facă, Spania va fi prima țară europeană care introduce o astfel de măsură în legislația muncii.

„Vom fi prima țară din Europa care va institui un concediu medical temporar finanțat în mod integral de stat pentru menstruații dureroase şi invalidante”, a

declarat ministrul Egalităţii, Irene Montero, la finalul unui consiliu al miniştrilor, argumentând că menstruaţiile nu vor mai fi un subiect tabu.

La începutul proiectului s-a luat în calcul faptul că limita de zile să fie de trei, fiind o perioadă de mijloc pentru majoritatea femeilor care sunt lunar afectate de menstruație, însă lucrurile s-au schimbat pe parcurs.

De curând, Irene Montero, ministrul Egalităţii, a explicat că acest concediu medical va trebui semnat de medicul curant şi nu va avea durată limitată. Inițial se vorbise despre un concediu de trei zile ce putea fi majorat la cinci, în cazul unor simptome acute.

Citește si: Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor. Când va juca împotriva lui Liverpool

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

În state din Asia și Africa această lege există deja, iar ceea ce s-a constatat este faptul că femeile trec acum cu bine peste perioada dificilă a lunii și fără a mai suporta durerile groaznice în fața tuturor celor de la locul de muncă.

Citește si: 118 ani de la nașterea lui Salvador Dali. 10 lucruri pe care nu le știai despre celebrul pictor. După chipul său s-au făcut măștile pentru serialul „La casa de papel”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si