Spania a devenit prima echipă din Europa cu 4 titluri de campioană continentală, după trofeele obţinute în 1964, 2008 şi 2012.

Citește și: Imagini senzaționale de la nunta lui Ianis Hagi cu Elena. Momentul emoționant de la dansul mirilor

Nico Williams (47) şi Mikel Oyarzabal (87) au marcat pentru Spania, în timp ce golul englezilor a fost reuşit de Cole Palmer (73).

Spania a câștigat EURO 2024

Spania a câștigat EURO 2024

[Sursa foto: X / UEFA]

Prime repriză a fost una în care ibericii au avut o posesie covârşitoare (66%), dar ocaziile au lipsit cu desăvârşire, cele două echipe reuşind să se anihileze reciproc, pe fondul unui joc în care au riscat foarte puţin.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Echipa lui Luis de la Fuente a început în forţă repriza secundă şi a deschis scorul după o fază rapidă de atac: Yamal a intrat în centru şi i-a pasat lui Nico Williams, care a tras la colţul lung (47). Imediat, spaniolii au avut şansa desprinderii, dar Olmo a şutat pe lângă (48), după ce fusese angajat în careu de Williams.

Antrenorul Angliei, Southgate a mutat inspirat l-a introdus pe Cole Palmer, care a izbutit egalarea (73), cu un şut de la 22 de metri, după o minge întoarsă de Bellingham.

Spania a revenit în ofensivă şi Yamal l-a mai ameninţat o dată pe Pickford (82), dar portarul englez a respins.

În min. 87, Oyarzabal, introdus de selecţionerul spaniol în locul lui Morata, a marcat golul victoriei, cu o reluare din marginea careului mic la centrarea lui Cucurella. 

Anglia a avut la scurt timp şansa egalării, în urma unui corner, dar portarul Unai Simon a respins mingea reluată cu capul de Rice (90), iar apoi Olmo a respins salvator de pe linia porţii mingea trimisă de Guehi.

Lamine Yamal, cel mai bun jucător tânăr de la EURO 2024

Spania a reuşit să câştige toate meciurile de la acest turneu final, trecând pe rând de Croaţia (3-0), Italia (1-0) şi Albania (1-0), în grupă, a învins Georgia (4-1) în optimi, Germania (2-1, după prelungiri) în sferturi, Franţa (2-1) în semifinale şi Anglia (2-1) în finală.

Citeste si: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe care acum nu le-ar mai accepta. „Contractele alea nu aveam nicio valoare juridică.”- kfetele.ro

Citeste si: Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată la spital- radioimpuls.ro

Citeste si: Scene halucinante la un concert al manelistului Babasha: O polițistă a fost lovită cu pumnul de un bărbat- antena3.ro

Adolescentul spaniol Lamine Yamal a scris istorie devenind cel mai tânăr jucător care a jucat la EURO, în meciul cu Croaţia (3-0), la 16 ani şi 338 de zile.

El a devenit cel mai tânăr marcator într-o semifinală, 24 de zile mai târziu, iar duminică a devenit cel mai tânăr jucător care dispută şi câştigă o finală, la 17 ani şi o zi.  

Spania este noua campioană europeană la fotbal,

Spania este noua campioană europeană la fotbal

[Sursa foto: X / UEFA]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si