Măştile sunt în continuare obligatorii în spaţii închise şi în transportul public, dar aproape toate regiunile din Spania au eliminat cerinţa de a prezenta un certificat sanitar pentru a intra în baruri şi cluburi de noapte.

Citeste si: Fără certificat COVID în restaurante și baruri. Ce țară din Europa a luat această măsură

Spania, pe urmele Italiei în privința relaxărilor COVID-19

Și autorităţile sanitare italiene intenţionează să ridice vineri  obligaţia purtării măştii în exterior,  pe măsură ce numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus scade, informează presa internațională. 

Ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a făcut anunțul cu privire la noile relaxări marţi seară.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: În martie am putea renunța la certificatul COVID. Care vor fi ultimele restricții care vor fi ridicate în România

Potrivit ministrului Sănătății de la Roma, italienilor li se va cere în continuare să aibă măşti la ei şi să le poarte, mai ales în mulţimi.

Restricții eliminate treptat în Spania

Rata de infectare la nivel naţional s-a înjumătăţit în trei săptămâni, scăzând la 1.692 de cazuri miercuri, de la un vârf de 3.397 de cazuri la 100.000 de locuitori pe 17 ianuarie, determinând autorităţile din întreaga ţară să reducă restricţiile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În ciuda ratelor ridicate de vaccinare, cazurile de Covid au explodat în Spania în timpul sărbătorilor de Crăciun, dându-i una dintre cele mai mari rate de incidență din Europa, dar acum a scăzut.

Până acum, Spania a înregistrat aproximativ 10,5 milioane de infecții și peste 95.000 de decese.

Citeste si: Bilanț vaccinare COVID: Câte persoane s-au imunizat, de fapt, în ultimele 24 de ore

Guvernul a reimpus măsura purtării măștii la exterior chiar înainte de Crăciun, atunci când cazurile de Covid au explodat din cauza variantei Omicron.

Chiar dacă regulile au fost relaxate în toată țara joi, la Madrid multe persoane continuă să poarte masca de protecție pe stradă, potrivit The Guardian.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Măștile de protecție vor rămâne obligatorii la adunările mari în aer liber unde distanțarea socială nu este posibilă, dar nu vor mai fi obligatorii în locurile de joacă ale școlilor.

Într-o altă mișcare de relaxare, în regiunea de nord-est a Cataloniei, viața de noapte revine la nroemal, pe măsură ce barurile și pub-urile pot funcționa normal din nou.

La sfârșitul lunii decembrie, guvernul catalan a pus în aplicare unele dintre cele mai restrictive măsuri ale Spaniei pentru a lupta împotriva Omicron, impunând pauză totală de la ora 1 dimineața și reducând la jumătate capacitatea barurilor și restaurantelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si