Cu totii ne simtim furiosi din cand in cand, asa ca pare de necrezut cum unii oameni pot sa fie acaparati de furie si ganduri necontrolate in asa masura incat viata lor sa devina o epava.
Furia pare o emotie solitara, dar este invelita in frica si rusine, arata Mike Fisher, omul care a fost in fruntea Asociatiei Britanice de Management a Furiei timp de aproape doua decenii.
Specialistul chiar a scris doua carti pe aceasta tema. Desi mania este o emotie de baza, spune el, poate sa fie acoperita si confundata cu agresiune si chiar depresie, arata The Independent.
"Stresul hraneste anxietatea, care hraneste rusinea, totul manifestandu-se prin accese de furie si depresie", spune Fisher. „Viata celor care cauta ajutor este, in proportie de 95%, aproape distrusa, in criza. Se consuma foarte mult si au ajuns la pamant, iar multi nici nu vor sa isi recunoasca starea.
Doar 5 din 10 oameni iau masuri de prevenire", arata el.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Cum sa combatia furia in mai multi pasi De cele mai multe ori, apropiatii celui afectat se obisnuiesc cu starile acestuia, pana in clipa in care nu mai le tolereaza. Un aspect care favorizeaza aceste stari, mai ales in vremurile actuale, este dat si de cumulul mare de informatii care genereaza stari de furie.
Insusi specialistul e afectat de cantitatea mare de informatii. „Sunt complet dependent de Facebook.
Am observat ca am inceput sa citesc mai putin, nu mai petrec asa de mult timp incercand sa ma relaxez, iar productivitatea mi-a scazut“, spune Fisher.
„Pentru cineva care este foarte deconectat si inept emotional, deprimat si furios, social media poate sa ii dea un sens vietii si il ajuta sa se conecteze cu altii intr-un mod deconectat. Temerea mea e legata de faptul ca noi, ca si cultura, gasim tot mai multe lucruri care ne distrag atentia de la ce e important.
Pentru oricine, marea problema e distragerea atentiei in mod constant si neglijarea sentimentelor“, spune el.
Citeste continuarea pe Adevarul.ro