Raed Arafat a anunțat, luni,  după ședința de Guvern, că Hotărârea prin care se prelungește starea de alertă cu 30 de zile prevede și participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor făcute de Ministerul Tineretului și Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătății.

Citeste si: Raed Arafat: „Nimeni nu are niciun interes să menţină România în starea de alertă nicio zi în plus”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Până în 1 iunie, bineînțeles, se vor mai face analize de către Comitetul interministerial și pentru măsurile care urmează să se implementeze începând cu 1 iunie sau după 1 iunie urmează să se revină până atunci cu alte acte, fie ale CNSU, fie prin hotărâre de guvern- depinde despre ce măsură vorbim", a declarat șeful DSU în cadrul unui briefing de presă.

Ce se spune în decizia Guvernului de luni, 10 mai

"Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății. Prin excepție de la prevederile anterioare, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care  sunt

vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a  15  și a  90 a zi  ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui  test RT-PCR  nu mai vechi de  72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății", se arată în Hotărârea prin care Guvernul a prelungit starea de alertă.

Raed Arafat: noi nu împărțim populația în populație vaccinată sau nevaccinată; vaccinată sau testată sau populație care a avut boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin decât 15 zile. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi. Deci, ai alternativă. Așa că[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Raed Arafat: Nu forțăm populația să vină doar vaccinată

Secretarul de stat a fost întrebat dacă este corectă divizarea societății între vaccinaţi și nevaccinați, când este vorba de la accesul la anumite servicii, cum ar fi restaurantele sau evenimentele culturale sau sportive. 

"Noi nu împărțim populația în populație vaccinată sau nevaccinată; vaccinată sau testată sau populație care a avut boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin decât 15 zile. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi. Deci, ai alternativă. Așa că nu putem spune că noi forțăm populația să vină doar vaccinată", a răspuns Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si