Deși IGSU a trimis o unitate mobilă ATI la Spitalul Județean „Sf. Andrei” din Galați, unitatea nu poate funcționa pentru că spitalul nu are personal specializat pe terapie intensivă care să poată susțină activitatea în spital și în cea mobilă, a declarat directorul spitalului, Alina Valentina Dobrea.

„Avem nevoie de acea unitate mobilă de ATI, dar ne trebuie cadre medicale. Deja, personalul nostru din cadrul ATI-ului deserveşte blocul operator, terapia intensivă COVID, terapia intensivă non-COVID.

Deja, sunt trei puncte cu acelaşi personal, al patrulea punct, unitatea mobilă de ATI, este deja prea mult pentru personalul nostru medical”, a spus Alina Dobrea, potrivit Agerpres.

Prea puțini angajați

Potrivit directorului spitalului, Secția de Terapie Intensivă a spitalului are 138 de angajați, dintre care 13 au fost infectați cu coronavirus, iar nouă dintre aceștia sunt asimptomatici.

Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a declarat că unitatea mobilă ATI are toate utilităţile, dar ca să devină funcţională ar fi necesară detaşarea de la alte spitale a 30 de cadre medicale specializate în terapie intensivă, lucru pe care doar Ministerul Sănătăţii îl poate face.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Am racordat-o la apă, are gaz, are butelii de oxigen, deci are toate utilităţile. Ceea ce trebuia să facă CJ Galaţi şi Spitalul Judeţean s-a făcut, mai departe, în situaţia în care va creşte numărul de cazuri, va fi nevoie de suplimentare cu personal medical, iar domnul ministru al Sănătăţii, din punctul de vedre al deciziilor, ar trebui să fie cu o rezolvare imediată, nu cu o rezolvare peste câteva luni de zile”, a precizat Fotea.

Până în prezent, 166 de cadre medicale de la spitalul din Galați au fost testați pozitiv cu COVID-19. Dintre aceștia 60 au fost declarați vindecați și 67 sunt asimptomatici.

Pe 2 iulie unitatea medicală a fost declarată focar activ, înregistrându-se 11 cazuri pozitive printre medici, asistenți și infermiere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si