Pacienții și cadrele medicale ale Spitalului Sf. Pantelimon riscă să fie infectați cu coronavirus, în situația în care suspecții care așteaptă rezultatele testului pentru COVID-19 sunt plimbați prin spital, fără să fie protejați de echipamente speciale.

Citeste si: Avertismentul lui Raed Arafat: „Încă nu am trecut hopul. Noi încă ne pregătim”

„De câteva ori, a fost luat un pacient din UPU, căruia i s-a luat testul din UPU, și a fost trimis la Terapie Intensivă, unde se aștepta confirmarea sau infirmarea testului.

Nu putem să plimbăm pacienții în spital și să-i trecem pe la ATI, acolo unde pacienții nu sunt infectați. În mod normal, trebuia făcută o izolare cât mai aproape de Camera de Gardă”, a povestit unul dintre medicii spitalului, pentru EuropaFM.

Medicilor și s-a cerut să folosească echipamentu de protecție doar dacă au un suspect sau un caz confirmat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: CNAS: Peste 1,1 milioane de măşti de protecţie vor fi distribuite medicilor de familie

„Ni s-a spus clar să nu le folosim”

„Având în vedere transmiterea comunitară a virusului, noi trebuie să fim protejați în permanență, nu după ce este confirmat un pacient. Echipamentele sunt în număr insuficient, dar ni s-a spus clar să nu le folosim decât dacă avem un caz confirmat”, a mai declarat medicul.

Medicul a afirmat că spitalul nu deține numărul suficient de echipamente de protecție.

„Nu avem bonete, nu avem măști, nu avem halate de unică folosință. Eu am un halat pe care-l țin în dulap, să-l folosesc dacă avem un caz confirmat. Sunt două-trei combinezoane la Camera de Gardă”.

Citeste si: Lista cu medicii din Suceava testați pozitiv cu coronavirus, publicată pe Facebook de un consilier local

Și Spitalul Universitar de Urgență din București s-a confruntat cu același tip de probleme, iar până în prezent au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus peste 100 de cadre medicale și pacienți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si