Close sidebar
Close sidebar

Spitalul Sf. Pantelimon, fără echipamente necesare. „Ni s-a spus clar să nu le folosim”

Spitalul Sf. Pantelimon se confruntă cu aceleași probleme ca Spitalul Universitar din Capitală. Un medic al spitalului acuză că medicii nu au echipamentele de protecție necesare.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pacienții și cadrele medicale ale Spitalului Sf. Pantelimon riscă să fie infectați cu coronavirus, în situația în care suspecții care așteaptă rezultatele testului pentru COVID-19 sunt plimbați prin spital, fără să fie protejați de echipamente speciale.

Citeste si: Avertismentul lui Raed Arafat: „Încă nu am trecut hopul. Noi încă ne pregătim”

„De câteva ori, a fost luat un pacient din UPU, căruia i s-a luat testul din UPU, și a fost trimis la Terapie Intensivă, unde se aștepta confirmarea sau infirmarea testului. Nu putem să plimbăm pacienții în spital și să-i trecem pe la ATI, acolo unde pacienții nu sunt infectați. În mod normal, trebuia făcută o izolare cât mai aproape de Camera de Gardă”, a povestit unul dintre medicii spitalului, pentru EuropaFM.

Medicilor și s-a cerut să folosească echipamentu de protecție doar dacă au un suspect sau un caz confirmat.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citeste si: CNAS: Peste 1,1 milioane de măşti de protecţie vor fi distribuite medicilor de familie

„Ni s-a spus clar să nu le folosim”

„Având în vedere transmiterea comunitară a virusului, noi trebuie să fim protejați în permanență, nu după ce este confirmat un pacient. Echipamentele sunt în număr insuficient, dar ni s-a spus clar să nu le folosim decât dacă avem un caz confirmat”, a mai declarat medicul.

Medicul a afirmat că spitalul nu deține numărul suficient de echipamente de protecție.

„Nu avem bonete, nu avem măști, nu avem halate de unică folosință. Eu am un halat pe care-l țin în dulap, să-l folosesc dacă avem un caz confirmat. Sunt două-trei combinezoane la Camera de Gardă”.

Citeste si: Lista cu medicii din Suceava testați pozitiv cu coronavirus, publicată pe Facebook de un consilier local

Și Spitalul Universitar de Urgență din București s-a confruntat cu același tip de probleme, iar până în prezent au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus peste 100 de cadre medicale și pacienți.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI